SLIČNOST NIJE SLUČAJNA: Namirnice štite one organe na koje liče!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2020, 07:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLIČNOST NIJE SLUČAJNA: Namirnice štite one organe na koje liče!

Pola zdravlja je u ishrani.

Da li ste znali da postoji veza između oblika voća i povrća i organa koje leče? Različite namirnice štite zdravlje različitih organa u telu.

Određene namirnice štite upravo one organe na koje liče, a o tome se malo danas zna. Ako malo razmislite, primetićete da se "priroda" verodostojno potrudila kada su u pitanju sličnosti.

Poprečan presek šargarepe liči na ljudsko oko, tj. dužice. Šargarepe su pune vitamina i antioksidansa, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao i beta karotena koji smanjuje šanse od vodećeg uzroka gubitka vida kod starijih osoba.

Nauka je pokazala da šargarepa podstiče dovod krvi u ovaj organ i unapređuje funkcije očiju.

Izgleda kao mozak, a bore i nabori jezgra liče na moždanu koru. Naučno je dokazano da orah pomaže u razvoju funkcija mozga. Sa naučne tačke gledišta, plodovi oraha bogati su omega-3 masnim kiselinama koje su zaista neophodne za zdravo funksionisanje mozga.

Prema tome, nema dileme u priči da orah povoljno deluje na najbitniji organ ljudskog organizma koji čini da budemo to što jesmo i 24 časa dnevno upravlja našim telom i umom.

Duge stabljike celera izgledaju baš poput kostiju, a istovremeno, celer je i koristan za kosti. Celer je odličan izvor silicijuma, koji je deo molekularne strukture koja daje snagu kostima.

Pored ove sličnosti, postoji i druga, a to je da kosti imaju 23 odsto natrijuma u sebi, baš kao i celer.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.