SKUVAJTE I UŽIVAJTE: Ne odričite se KAFE, ona vam može pomoći da izlečite I NAJTEŽU bolest!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKUVAJTE I UŽIVAJTE: Ne odričite se KAFE, ona vam može pomoći da izlečite I NAJTEŽU bolest!

Jako dobra!

Ukolili ste planirali da se odreknete kafe iako volite da je pijete, imamo dobre vesti za vas. Jedna šoljica kafe zapravo je dobra za vas i to ne samo da pospešuje koncentraciju i pamćenje, već i blagotvorno utiče na zdravlje.

Smanjuje rizik od dijabetesa

Ako pijete nekoliko šoljica kafe dnevno, smanjićete rizik od dobijanja dijabetesa tipa 2.  Kombinacija hemikalija koje se nalaze u znu kafe, igraju veliku ulogu u metabolizmu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jedna od njih poznata kao hlorogenska kiselina, smanjuje nivo glukoze u krvi.

Poboljšava pamćenje

Kofein i kafa povećavaju nivo hormona koji pomaže u proizvodnji novih živčanih ćelija, a to smanjuje rizik od pojave Alchajmerove bolesti, tvrde naučnici.

Šoljica kafe je dobra za zdravlje

Studija objavljena u Circulation: Heart Failure otkriva kako oko dve šoljice kafe dnevno povezano sa smanjenim rizikom od zastoja rada srca.

Smanjuje rizik od raka kože

Kafa može da smanji rizik od karcinoma bazalnih ćelija, najčešće vrste raka kože, pokazalo je istraživanje objavljeno u Cancer Research. Sa druge strane, beskofeinska kafa se nije pokazala efikasnom u smanjenju rizika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.