SEKS DONOSI ZADOVOLJSTVO, ALI...Ovo su NEPRIJATNE POJAVE kojih se SVAKA žena PLAŠI! Vrlo su ZAČUĐUJUĆE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jan.2018, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEKS DONOSI ZADOVOLJSTVO, ALI...Ovo su NEPRIJATNE POJAVE kojih se SVAKA žena PLAŠI! Vrlo su ZAČUĐUJUĆE!

Korisno je znati.

Za mnoge, orgazam je savršeno oslobađanje zadovoljstva. Ali, za neke, orgazam može da proizvede vrlo neobične efekte. Ovde možete videti neke od najčudnijih nuspojava.

Amnezija

Gubitak pamćenja se dešava zbog nedovoljno kiseonika koji dopire do mozga nakon orgazma. Žene preko 50 godina su one koje mogu da imaju ovakav nesrećni orgazam. Ovo je izuzetno retko, samo 3 do 5 osoba na svetu godišnje doživi amneziju uzrokovanu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << orgazmom. Međutim, ovaj poremećaj vas neće pratiti celog života, svi zabeleženi slučajevi su posle nekoliko sati povratili pamćenje.

Tuga

Normalno je osećati se bilo opušteno, euforično ili pospano posle sesije seksa, međutim neke žene osećaju tugu ili agresiju. Studija sprovedena među 230 žena je pokazala da 46% žena jednom u životu oseti tugu nakon seksualnog odnosa, a 5% to oseti jednom mesečno.

Izoštreno čulo mirisa

Orgazam može da dovede i do toga da vam je čulo mirisa toliko izoštreno da primećujete stvari koje ranije niste i to samo zbog hormona koji se oslobađa prilikom orgazma.

Kijanje

Osim što vam je čulo mirisa izrazito osetljivo, moguće da vam se dešavalo da vi ili vaš partner počnete nekontrolisano da kijate. Ova pojava je zabeležena još početkom dvadesetog veka. Naučnici veruju da orgazam može da pokrene deo nervnog sistema koji je zadužen za kijanje, ali koji je deo celokupnog nervnog sistema koji se aktivira tokom seksa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.