SAMO 260 dinara!! Istraživanja pokazala da OVAJ LEK pomaže kod olakšanje polenske kijavice

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2023, 11:40

SAMO 260 dinara!! Istraživanja pokazala da OVAJ LEK pomaže kod olakšanje polenske kijavice

Proleće je stiglo, a sa njim i alergije..

Polenska kijavica, poznata i kao sezonski alergijski rinitis, česta je reakcija na izlaganje polenima biljaka tokom određenih godišnjih doba. Simptomi polenske kijavice uključuju kijanje, svrab nosa i očiju, začepljen nos, curenje iz nosa i crvenilo očiju.

Mnogi ljudi se oslanjaju na antihistaminike i druga sredstva za olakšanje ovih simptoma, ali nedavno istraživanje ukazuje na potencijalnu korist paracetamola kao dodatnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tretmana.

Prema nedavnoj studiji objavljenoj u časopisu "Independent", paracetamol, koji se često koristi za ublažavanje glavobolje i smanjenje temperature, može imati i pozitivan učinak na simptome polenske kijavice.

Istraživači su otkrili da paracetamol može smanjiti upalne procese koji su povezani s alergijskim reakcijama i time ublažiti simptome kijavice.

Studija je uključila grupu pacijenata koji su patili od polenske kijavice i bili podvrgnuti tretmanu paracetamolom. Nakon perioda od četiri nedelje, većina ispitanika je prijavila značajno smanjenje simptoma, uključujući smanjenje kijanja, svraba i začepljenja nosa.

Ovi rezultati ukazuju na to da paracetamol može biti koristan dodatak standardnom tretmanu polenske kijavice.

Međutim, važno je napomenuti da je ovo preliminarna studija i da su potrebna dalja istraživanja kako bi se potvrdili rezultati. Takođe, svaki tretman treba da bude individualno prilagođen pacijentu i treba se konsultovati sa stručnjakom pre nego što se započne bilo koji novi tretman.

U zaključku, paracetamol može predstavljati novi potencijalni tretman za olakšanje simptoma polenske kijavice. Međutim, pre nego što se donese konačni zaključak, potrebno je sprovesti dodatna istraživanja kako bi se utvrdila njegova efikasnost i bezbednost u ovom kontekstu.

Ne guglajte o bolestima, svaku promenu ili zdravstveni problem prijavite svom lekaru i konsultujte se oko lečenja i terapije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.