SA 2 GODINE PUŠIO 40 CIGARA DNEVNO: Dečak koji je postao poznat kao NAJMLAĐI PUŠAČ danas izgleda NEPREPOZNATLJIVO, škiraćete se kada vidite ŠTA sada RADI

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 22:13

SA 2 GODINE PUŠIO 40 CIGARA DNEVNO: Dečak koji je postao poznat kao NAJMLAĐI PUŠAČ danas izgleda NEPREPOZNATLJIVO, škiraćete se kada vidite ŠTA sada RADI

Postao je zavisnik od nikotina sa samo 18 meseci!

Sećate li se bucmastog dečaka koji je pušio 40 cigareta dnevno? Imamo dobre vesti, prestao prestao je sa svojim porocima i sada je neprepoznatljiv.

Ardi Rizal postao je internet senzacija i izazvao šok i zabrinutost nakon što se proširila vest o tome da mališan sa samo dve godine puši dve kutije cigareta na dan.

Bucmasti dečak dospeo je na svetske naslove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << strane kada su se šokantne slike na kojima se vidi kako puše cigarete pojavile 2010. godine i obišle svet.

Uprkos teškom i zamornom procesu da ih se oslobodi, Ardi je uspešno prekinuo sa porokom i izgubio kilograme tako što je svoju nezdravu ishranu zamenio voćem i povrćem.

Ardi 2017. godine rekao za CNN : - Bilo mi je teško da prestanem. Kad ne bih pušio, u ustima bi mi se pojavljivao kiseo ukus i vrtelo mi se u glavi.

Dodao je: - Sada sam srećan. Osećam se mnogo bolje, a moje telo je sveže i zdravije.

Verovali ili ne, Ardi se "navukao" sa samo 18 meseci, kada mu je otac dao cigaretu.

Ubrzo je zavisnost postala jako ozbiljna, a majka je primetila da mališan postaje i agresivan kada nema cigaretu u ustima. Zabrinuta zbog činjenice da bi se Ardi mogao povrediti ako ne dobije nikotin, njegova mama Dajan je zatražila pomoć od vladinog specijaliste intenzivne nege.

Ranije je gojazni dečak pio tri litra masnog kondenzovanog mleka dnevno, ali sada se hrani svežom ribom, voćem i povrćem.

Dajan je rekla za "Dejli mejl" 2013 godine: - Kada je Ardi prvi put prestao da puši, zahtevao je mnogo igračaka. Počeo bi da razbija glavu o zid. Bio je jako agresivan i povređivao bi se ako ne bi dobio cigaretu, i dodala:

- Zato sam mu davala cigarete – zbog njegovog temperamenta i njegovog plača. Sada mu ne dam cigarete, ali mnogo jede. Sa toliko ljudi koji žive u kući, teško ga je sprečiti da dobije hranu.

Nakon što je ostavio cigarete, Ardi je brzo razvio ljubav prema nezdravoj hrani i dobio višak kilograma, što je navelo njegove roditelje da potraže stručnu pomoć.

Sada, uz pomoć stručnjaka za ishranu, Ardi je slobodan od svih zavisnosti i odlično se snalazi u školi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.