Ruže od krompira

Izvor: UspešnaŽena.com, 23.Mar.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruže od krompira

Kreativnost se može ispoljiti na različite načine, ali ako je nešto poteklo iz kuhinje što je lepo za oko sigurno će vam prijati i za stomak. Predstavljamo vam jednu od tih ukusnih i kreativnih ideja.

Ruže od krompira

Za ruže od krompira vam je potrebno:

Krompir dobro operite i nožem tanko isecite na krugove.

Kada ste to uradili, počnite da uvijate listove krompira da biste dobili oblik ruže. Ostavite jedan štapić od krompira koji ćete >> Pročitaj celu vest na sajtu UspešnaŽena.com << koristiti za središnji deo cveta.

Za svaku ružu je isti postupak izrade: urolajte najmanji deo krompira u rolnu oko ovog štapića. Ona će predstavljati centralni deo cveta. Oko njega obavijajte latice sa strane, tako da se listovi krompira do pola preklapaju.

Čačkalicom učvrstite latice ruže od krompira.

Krenite da dodajete sledeći sloj latica, i tako redom. Trudite se da postignete optimalnu količinu krompira tako da vaša ruža ne bude prevelika i nezgodna za pečenje.

Kada sve završite, u dobro zagrejanu masnoću spustite ove cvetove i pecite ih sve dok ne porumene.

Nakon pečenja izvadite ružice na papir da upije višak masnoće i pažljivo odstranite čačkalice. Posolite krompir. Složite ruže na poslužavnik i dekorišite ih zelenom salatom.

Izvor: kreativnirecepti

Nastavak na UspešnaŽena.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta UspešnaŽena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta UspešnaŽena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.