Rođena prva beba iz donorske ćelije uvezene iz Španije

Izvor: B92, 15.Dec.2023, 15:12

Rođena prva beba iz donorske ćelije uvezene iz Španije

U GAK "Narodni front" rođena je prva beba iz donirane jajne ćelije uvezene iz Španije. Majka i beba su dobro, a porođaj je protekao bez problema, rekli su iz ove ustanove za "Novosti".

Uvoz i procedura vantelesne oplodnje sa doniranim ćelijama koje uvozimo iz inostranstva, jer u našoj banci pri Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Srbije nema donorskih ćelija, pravo je koje žene u Srbiji o trošku osiguranja mogu da ostvare od ove godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prvi kontingent od šest jajnih ćelija iz Španije je stigao 24. januara, a u martu je iz GAK Narodni front stigla i potvrda prve trudnoće sa donorskom ćelijom iz uvoza. U pitanju je par kojem je ovo bio i prvi pokušaj vantelesne oplodnje sa doniranim materijalom.

Majka ima 43 godine, a ovo joj je bila prva trudnoća postignuta sa doniranom ćelijom. Ranije je imala dva neuspela pokušaja vantelesne sa svojim ćelijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rođena prva beba iz donorske ćelije uvezene iz Španije

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Dec.2023

BEOGRAD-U Ginekološko-akušerskoj klici Narodni front(GAK) u Srbiji, rođena je prva beba iz donirane jajne ćelije uvezene iz Španije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

U GAK NARODNI FRONT ROĐENA PRVA BEBA IZ JAJNE ĆELIJE UVEZENE IZ ŠPANIJE: Roditeljima je ovo prva trudnoća doniranim materijalom

Izvor: Kurir, 15.Dec.2023

Kako je potvrđeno u ovoj ustanovi, i majka i beba su dobro, a porođaj je protekao bez problema. U pitanju je par kojem je ovo bio i prvi pokušaj vantelesne oplodnje sa doniranim materijalom. U GAK narodni front

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.