Rešite zimske probleme sa kožom

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jan.2011, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešite zimske probleme sa kožom

Suva koža, ten bez sjaja, crven nos, ispucale usne i grube ruke samo su neki od problema koji vas mogu zadesiti zimi.

Baš kao i leti, i zimi koža ima posebne potrebe pa zato ni malo ne čudi što kozmetičke kuće lansiraju posebne sezonske linije.

Ako vas koža zateže i ljuska se to može da znači samo jedno: vaš losion za telo nije dovoljno hranjiv! Pre svega, skratite kupke i tuširanje vrućom vodom, koliko god vam to bilo prijatno jer vrela vod skida zaštitni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sloj kože.

Nabavite losion koji je masniji od onoga koji inače koristite, a ako vam je koža izuzetno suva, odaberite serum ili u krajnjem slučaju posetite dermatologa.

Da li vas zovu Rudolfina čim se temperatura spusti ispod nule? Niste jedini jer je reč o veoma popularnom nadimku za sve devojke kojima se nos od hladnoće zacrveni. Kako bi to sprečili, nakon što nanesete podlogu na celo lice, još malo nanesite na nos i oko njega. Ako je stanje kritično, koristite zeleni korektor jer zelena boja neutrališe crvenilo, a sve fiksirajte puderom u kamenu.

I dok leti još nekako i možete da zaboravite na fen, zimi je on neophodan posebno ako vam je kosa duga. Osim redovnog šišanja, pomažu i blag šampon koji neće dodatno iritirati vlasište iziritirano kapom, maska za kosu i serumi za sjaj.

Zimi je teško izbeći sindrom Edvarda Makazorukog jer i sami znate koliko je teško raditi bilo šta u rukavicama. Jedino što vam može pomoći je mazanje ruku nakon svakog pranja kremom ili hranjivim serumom.

Redovno negujte zanoktice jer je koža na tom delu veoma tanka i sklona pucanju. Pazite kakve odstranjivače laka koristite jer i oni mogu da isuše nokat, pa zato čim skinete lak dobro operite ruke.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.