Reši se dosadnih MRLJA OD FARBE za kosu jednom zauvek uz pomoć OVOGA

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 08:24

Reši se dosadnih MRLJA OD FARBE za kosu jednom zauvek uz pomoć OVOGA

Kako postupiti kada se farbamo u kućnim uslovima.

Retko kada se dogodilo da prođemo bez mrlja tokom i nakon farbanja, posebno ukoliko se same upustimo u ovaj posao. Ukoliko znamo same da se ofarbamo, dobro bi bilo da znamo i da ukonimo sve uporne mrlje od farbe koje ostaju na koži.

Voda i sapun najčešće nisu odgovarajuće rešenje za uklanjanje mrlja od farbe na koži. Međutim, kao i uvek i u svemu postoje određene metode uz pomoć kojih je moguće sprečiti i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lečiti nuspojave farbanja kose.

A post shared by Zorica Brkovic ZOKA (@zorica.zoka80) on Oct 25, 2020 at 11:25am PDT

Voda i sapun najčešće nisu odgovarajuće rešenje za uklanjanje mrlja od farbe na koži.

Prvo vežite komad tkanine oko glave na način da prekrijete uši i čelo pre farbanja kose. Kad ste to učinili, nanesite malo losiona za telo na granicu na kojoj se dodiruju kosa i koža. Tako ćete smanjiti zadržavanje i ostavljanje mrlja.

Odstranjivač laka za nokte u svrhu skidanja mrlja od boje za kosu treba koristiti sa oprezom. Nanesite malu količinu odstranjivača običnom vatom ili jastučićem na manja područja kože i po mogućnosti što dalje od očiju. Vatom trljate mrlju, ali nemojte to raditi pregrubo i predugo.

Kombinacija sode bikarbone i sredstava za pranje posuđa može biti dobro rešenje. Pomešajte jednake količine sode i sredstva za pranje posuđa i dobićete sjajan odstranjivač mrlja od boje.

Pasta za zube takođe može pomoći kod uklanjanja farbe sa kože. Nanesite malu količinu na mrlje i lagano utrljajte. Paste za zube su obično lagano abrazivne pa će ukloniti boju bez iritacije čak i na osetljivoj koži

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.