Recite zbogom GASOVIMA i nadutošću - Evo koju hranu možete da jedete bez STRAHA

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 20:06

Recite zbogom GASOVIMA i nadutošću - Evo koju hranu možete da jedete bez STRAHA

Konzumiranje konzerviranih obroka, slanih grickalica, ili brze hrane obično dovodi do konzumiranja previše natrijuma. Trebalo bi da jedete hranu koja obezbeđuje kalijum, magnezijum i kalcijum. Takođe, unos dovoljne količine vode je veoma bitan za smanjenje nadutosti.

Nadutost može biti jako dosadan i naporan problem. pogotovo kada ste na poslu, u šetnji ili izlasku sa društvom. Ako mislite da je izbegnete, evo koju hranu treba da konzumirate.

Jogurt >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Jogurt je prepun probiotika - dobrih bakterija koje naseljavaju vaš GI trakt kako bi podržale zdrav probavni proces i smirile upalu. Probiotici su važan deo u velikoj slici zdravlja creva, posebno kada imate nadimanje i gasove. Probiotici mogu smanjiti nadimanje i oticanje abdomena kod onih sa iritabilnim crevima

Đumbir

Jedan od najstarijih biljnih lekova , antiinflamatorna svojstva đumbira čine čuda protiv nadimanja i gasova. Đumbir sadrži digestivni enzim koji se zove zingibain, koji pomaže telu da razgradi proteine.

Krastavac

Krastavac sadrži mnogo vode koja vam pomaže da ostanete hidrirani, što je odlično za pomoć u uklanjanju viška vode iz ćelija i gasova .Štaviše, krastavci sadrže silicijum, koji deluje kao blagi prirodni diuretik koji vas tera da piškite. Oni su takođe dobar način da pokrenete gastrointestinalni trakt

Komorač

Komorač je prirodni diuretik koji takođe može pomoći u izbacivanju crevnih gasova (takođe deluje na obe vrste nadimanja. Jedinjenja anetol, fenhon i estragol u semenu komorača imaju antispazmodična i antiinflamatorna svojstva koja opuštaju mišiće creva i omogućavaju da se zarobljeni gas rasprši.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.