Recept star vekovima - Napravite same ulje za sunčanje

Izvor: Prva.rs, 27.Maj.2015, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recept star vekovima - Napravite same ulje za sunčanje

Maslinovo ulje ima prirodni zaštitni faktor 2, ali prirodno veći faktor imaju šargarepa i orah, što onda značajno podiže zaštitni faktor ulja, a osim toga i neguje kožu.
Šargarepa je bogata beta-karotenom i vitaminom A i koristi se i u modernim preparatima za sunčanje jer obnavlja kožu i usporava starenje, sprečava fotoosetljivost i ubrzava tamnjenje.
Smilje, lavanda i žalfija osim što daju predivan miris ulju, dobri su za negu kože.
Lavanda i žalfija deluju protivupalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << na akne, opekotine, rane, a lekovita žalfija još i smanjuje celulit.
Recept:
U malo veću teglu stavite nekoliko izrendanih šargarepa, nekoliko naseckanih zelenih oraha i nekoliko cvetova lavande, ili žalfije.
teglu se napunte malo više od pola tim sadržajem, a potom do vrha nalijte ekstradevičansko maslinovo ulje.
Mešavina se ostavi na suncu 20-25 dana.
Potrebno je da je svaki dan malo promućkate.
Nakon što je odstajala sadržaj tegle se procedite kroz gazu.
I uživajte na suncu. Imaćete odličnu boju. Naravno sunčajte se samo u prepodnevnim i popodnevnim časovima, a kada je najopasnije ipak se sklonite pod neku krošnju i pijucajte omiljeno piće.
Izvor: Dnevno.hr
 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.