Recept koji obara s nogu: Punjene pečurke na 3 NAČINA - brzo se spremaju, a još brže pojedu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2024, 12:26

Recept koji obara s nogu: Punjene pečurke na 3 NAČINA - brzo se spremaju, a još brže pojedu

Prave se lako.

Punjene pečurke su odlične i kao predjelo, a uz dobru kombinaciju jela mogu biti i savršeno glavno jelo.

Recepti mogu biti različiti i svakome po ukusu, a reakcije će vam dokazati da sigurno niste pogrešili kada ste odabrali ovakvo jelo.

Sastojci za punjene pečurke:

- krupne i cele pečurke, oko 10 komada za svaku vrstu pripreme

- ulje

Fil od kačkavalja i šunke:

- oko 150-200g >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kačkavalja narendanog

- 150-200g iseckane šunke na kockice

Fil od mlevenog mesa:

- 250g mlevenog mesa

- so i biber

- malo narendanog kačkavalja

- jedno jaje

Fil sa paradajzom i sirom - kapreze:

- 5 komada mocarele, isečena na kolutove

- 2 srednja paradajza ili 5 komada čeri paradajza

- 2 čena mlevenog belog luka

- kašičica putera

- malo balzamiko sirćeta

- origano

Sve pečurke pripremate na isti način, samo je punjenje drugačije. Stablo pečurke uklonite i pažljivo očistite prljave slojeve.

Za pripremu punjenih pečuraka sa kačkavaljem i šunkom potrebno je prvo ubaciti kockice šunke. Mera za ubacivanje može vam biti i puna kašičica, u zavisnosti od veličina samih pečuraka. Preko pospite narendani kačkavalj, koji će, kada se otopi, izgledati kao kapa pečurke.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stpeni 10 do 15 minuta.

Na redu je priprema fila od mlevenog mesa.

Mleveno meso ubacite u činiju i dodajte malo bibera i soli. Pomešajte ga sa jajetom i dobro rukom umesite. Napunite pečurke filom i ubacite da se peku zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ako bude potrebno, povećajte temperaturu. Pecite ih 15 do 20 minuta, a pred kraj stavite malo narendanog kačkavalja da se otopi preko mesa.

Fil kapreze pripremate takođe na vrlo jednostavan način.

Očišćene pečurke premažite kombinacijom istopljenog putera i belog luka.  U pečurke stavite pola ili četvrtinu čeri paradajza. Pored ili preko ide parče mocarele približne veličine kao paradajz. Pospite malo soli i origana.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Za završnicu prelijte vrlo malo balzamiko sirćeta reko fila. Prijatno!

Srbija Danas/Ona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.