Recept Mike Antića za srećan život

Izvor: B92, 10.Avg.2021, 08:04

Recept Mike Antića za srećan život

Pesnik, slikar i novinar Miroslav Mika Antić ostavio je kratak recept za srećan život...

Ova čuveni srpki pesnik rođen je u Mokrinu 1932. godina, a preminuo je u Novom Sadu 1986.

O sebi je jednom prilikom rekao:

"Rođen sam 1932. godine u severnom Banatu, u selu Mokrinu, gde sam išao i u osnovnu školu. U gimnaziju sam išao u Kikindi i Pančevu, a studirao u Beogradu. Živim u Novom Sadu. To je čista moja biografija. U stvari, ja svima kažem da pravu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biografiju, onakvu kakvu bih želeo, još nemam, i pored toliko knjiga koje sam napisao, slika koje sam izlagao, filmova koje sam snimio, dramskih tekstova, reportaža u novinama... Svakog jutra poželim da počnem jednu odličnu biografiju, koja bi poslužila, ako nikome drugom, bar đacima u školi, jer oni, nažalost, moraju da uče i život pisca.

Pored mnogobrojnih pesama po kojim ga svi pamtimo, napisao je i recept za srećen život:

"Uzeti 12 meseci, dobro ih očistiti od gorčine, sebičluka, cepidlačenja i straha. Svaki mesec pažljivo iseckati na 30 ili 31 dan, tako da je zaliha dovoljna za celu godinu. Svaki dan posebno ispuniti nadevom od: jedne trećine rada, trećine duševne vedrine i trećine humora, uz dodatak tri kašike optimizma, jedne kašike strpljenja, zrnceta ironije i prstohvata takta.

Tu masu preliti obilno ljubavlju. Gotovo jelo ukrasiti buketićem sitnih pažnji i servirati ga svakoga dana, sa obaveznom vedrinom, uz šolju dobrog, osvežavajućeg čaja.

Napomena: Recept ne čuvajte samo za sebe, već ga podelite i sa drugima!"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preminula književnica Mirjana Stefanović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2021

Srpska književnica Mirjana Stefanović preminula je u 82. godini, saopšteno je iz Srpskog književnog društva...Stefanović je živela u Nišu, Kosančiću i Novom Sadu, a od 1951. i u Beogradu. Školovala se u Novom Sadu, Beogradu i Delhiju (Indija) i bila je magistar engleske književnosti...Godine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.