Razvod braka je 16 puta skuplji od venčanja: Jelena je svoj čak i proslavila VIDEO

Izvor: B92, 29.Jan.2024, 16:43

Razvod braka je 16 puta skuplji od venčanja: Jelena je svoj čak i proslavila VIDEO

Brak se može zaključiti za vikend, a razvod može trajati mesecima ili čak godinama.

U Srbiji je poražavajuća bračna statistika. Broj razvedenih brakova je u porastu, a prati ih stara narodna izreka "Dala baba dinar da uđe u kolo, dala bi dva da izađe", jer stručnjaci kažu da je razvod braka šesnaest puta skuplji od venčanja.

Gošća emisije "150 minuta" na televiziji Prva bila je Jelena Pavićević, stručnjak za razvod braka, nekadašnji advokat i sudija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za porodično pravo.

Činjenice koje možda niste znali:

Ne postoje dva ista braka, niti dva ista razvoda.

Razvod je 16 puta skuplji od venčanja.

Postupak razvoda braka kada supružnici imaju decu košta više.

Godišnje se u Srbiji razvede oko 10.000 parova.

Stoga, nameće se pitanje da li se udaja uopšte isplati?

U Nišu je pre nekoliko godina organizovano neobično slavlje koje je privuklo veliku pažnju javnosti. Nišlijka Jelena Rupar odlučila je da proslavi razvod braka, a kako sada gleda na "silazak sa ludog kamena", kao i šta na ovu temu kaže Jelena Pavićević, pogledajte u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.