Razlozi zašto muškarci ne žele da ostare uz savršene žene

Izvor: B92, 24.Sep.2021, 19:59

Razlozi zašto muškarci ne žele da ostare uz savršene žene

Ako neko fino pojede svoje povrće - dobiće desert, ako nema grešaka na testu – dobiće najvišu ocenu, a sa besprekornom biografijom dobije posao. Isplati se biti savršen u većini životnih područja, pa i nije čudo što se zbog toga mnogi trude da budu savršeni u vezi i pred partnerom pokazuju isključivo sopstveni perfekcionizam.

Međutim, u vezama bismo bez brige mogli da prekinemo sa samooptimizacijom i mirne savesti da ostanemo lepo nesavršeni – onakvi kakvi smo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Naime, to u ljubavi mnogo više obećava…

5 razloga zašto muškarci ne žele da ostare sa savršenim ženama:

1. Osećaju se nesigurno

Verovali ili ne, muškarci žele da "budu tu" za svoju partnerku. Žele da je podrže, pomognu joj i pruže svoje rame da uvek može da se osloni. Zbog toga se osećaju snažno i potrebno, to im daje sigurnost. Međutim, kako da budu "tu za nju" kad ta očigledno može sve sama bez ikakve pomoći. Savršene žene daju partnerima osećaj da su beskorisni i suvišni.

2. Dosađuju se

Između ostalog, veza živi i zbog stalnih promena koje se dešavaju – par zajednički raste, svađa se, miri, upoznaje nove strane partnera… Ako je neko savršen poput mašine, predvidljiv je i pre ili kasnije će postati dosadan.

3. Osećaju pritisak

Ko će se opustiti i pokazati partnerki neke svoje nesavršene strane - ako je ona savršena od A do Š? Savršeni ljudi delimično deluju nesimpatično jer se sve greške u njihovom svetlu vide još jasnije – što stvara pritisak. A to niko ne želi, naročito ne u svojoj intimnoj zoni, kod kuće – gde traži bezuslovnu ljubav i naklonost.

4. Postaju sumnjičavi

Naravno, u početku veze obe strane se trude da ne pokažu odmah svoje mane. Međutim, kad se nakon nekog vremena ne pokaže ni jedna jedina mana, niti greška, onda većina postane sumnjičava. A znamo da su sumnjičavost i nepoverenje najlošija pretpostavka za vezu…

5. Nisu glupi

Premda se ponekad stide svojih slabosti i naravno da uvek teže tome da budu snažnije i na neki način i "bolje" - niko nije savršen i to nas sve čini dragim, bliskim i simpatičnim. OK, spolja pokazujemo našu najlepšu stranu, ali najdublje osećaje i pravu povezanost možemo da razvijemo samo sa osobom s kojom možemo da se identifikujemo i koja nam je bliska, piše miss7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.