ROĐENA BEBA VELIČINE OLOVKE: Mislili su da neće preživeti, a onda...DESILO SE ČUDO (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2020, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROĐENA BEBA VELIČINE OLOVKE: Mislili su da neće preživeti, a onda...DESILO SE ČUDO (FOTO)

Ipak je pobedila.

U sibirskoj oblasti Burjatija, u oktobru prošle godine, rođena je devojčica teška svega 500 grama. Bila je veličine olovke, rođena je u 23. nedelji, a lekari su je negovali puna četiri meseca. U februaru je otpuštena iz perinatalnog centra i tada je težila 2.642 grama.

Ministar zdravlja Burjatije rekao je da je pravo čudo kako je uspela da preživi.

Beba je bila toliko krhka da su se neki od članova osoblja bolnice plašili da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << drže u rukama.

"Mislim da naše "kumče" slavi svoj drugi rođendan. Rođena je u oktobru, u 23. nedelji trudnoće. Sada, nakon četiri meseca je dobila na težini i porasla - rekao je Oleg Mitkinov, načelnik neonatologije u Burjatiji i dodao:

- Beba će provesti još nekoliko meseci na klinici za pulmologiju, a nakon oporavka će biti puštena kući sa svojom mamom. Srećni smo da više nema ozbiljnih problema.

Beba čije ime nije otkriveno, biće posmatrana dok ne napuni tri godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.