RODITELJIMA IZRAZITO USPEŠNE DECE zajedničke su ove TRI STVARI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2023, 19:15

RODITELJIMA IZRAZITO USPEŠNE DECE zajedničke su ove TRI STVARI!

Treba znati!

Odgojiti uspešno, srećno i samopouzdano dete nije nimalo jednostavan zadatak, ali mu gotovo svi roditelji teže.

Ponekad se put do odgoja uspešne dece mnogim roditeljima može činiti kao nemoguća misija, a mnoštvo saveta okoline, od kojih su neki naučno utemeljeni, a neki ne, može na kraju rezultirati samo još većim razočarenjem.

Ipak, psiholozi tvrde kako postoje određene stvari koje su zajedničke svim roditeljima koji imaju otpornu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << samouverenu i uspešnu decu.

Prva zajednička stvar ovih roditelja jeste učenje empatije. Naime, roditelji koji odgajaju uspešnu decu vrlo dobro znaju da je empatija jedna od osobina koje su potrebne svakom čoveku, pa tako i njihovom detetu.

Isto tako, roditelji uspešne dece uvek pokazuju zanimanje za interese svog deteta, bez obzira na to slažu li se s njima ili ne. Time pokazuju da cene detetove interese i zanimanje za određene stvari, što ga dodatno motiviše da se trudi, ali i radi na onome što nastoji postići. Psiholozi objašnjavaju da dete jedino uz podršku roditelja može uspeti u onome što je naumilo, pogotovo ako ga roditelj dodatno motiviše i podržava u njegovim željama.

I poslednje, ali ne manje važno, jeste optimizam. Naime, roditelji često pred svojom decom pokazuju zabrinutost koja je sasvim normalna, naročito ako dete odgajamo u svetu punom nepravde i izazova. Međutim, psiholozi tvrde da je optimizam osobina koju imaju samo uspešna deca, a usvojiće je upravo od svojih roditelja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.