RIZNICA VITAMINA: Ovo je TRIK kako da vam LIMUN zadrži svežinu i do MESEC DANA

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2021, 05:35

RIZNICA VITAMINA: Ovo je TRIK kako da vam LIMUN zadrži svežinu i do MESEC DANA

Uštedite i vreme i novac!

Svi volimo da držimo limun u činiji i na stolu u kuhinji ili dnevnoj sobi jer jednostavno izgleda prelepo. Međutim, ovako očuvan limun nije najbolje očuvan.

U našim krajevima nije retkost da se paradajz, luk, pa čak i krompir čuvaju u frižideru. Iako to nije idealno mesto za skladištenje.

Limun se retko čuva u frižideru, a često i napolju, što je opet pogrešno.

Posle sedam dana limun se na sobnoj temperaturi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stvrdne i teško ćete iscediti sok iz njega. Osim toga, gubi deo svoje dragocene vrednosti. Ali rešenje postoji i veoma je jednostavno.

Da bi ste produžili vek limunu i da bi zadržao ukus, sočnost, mekoću i do mesec dana, najbolje ga je čuvati u frižideru u zatvorenoj plastičnoj kesi ili zip kesama. Nećete ništa promeniti ako ga samo stavite u frižider.

Zapečaćena plastična kesa je ključna ovde. Dakle, osim ako ne koristite sve limune koje kupite u roku od 5 dana, od sada ih čuvajte na ovaj način.

Zamrzavanje je takođe odlična ideja.

Nova naučna studija je dokazala da limunoidi, prirodna jedinjenja prisutna u limunu i drugim agrumima, sprečavaju i snažno zaustavljaju razvoj ćelija raka, posebno raka dojke.

Naučnici takođe naglašavaju da od limuna ne treba bacati ništa, ni meso limuna sa sokom, ni semenke, a pogotovo ne koru. Kora limuna sadrži 5 do 10 puta više vitamina nego sam sok od limuna.

Pored antikancerogenog dejstva, ceo limun pomaže u oslobađanju organizma od toksina, ima antimikrobni efekat protiv bakterijskih infekcija i gljivica, efikasan je protiv unutrašnjih parazita i glista, reguliše krvni pritisak, deluje kao antidepresiv i odličan je u borbi protiv stresa i nervoze.

Osim očiglednih zdravstvenih razloga, evo kako ćete uživati u njegovom predivnom sveukupnom ukusu kao nikada do sada, posebno u kori.

Jednostavno je, uzmite neprskani limun (ako nemate provereni domaći, kupite organski organski limun u većoj meri prodavnicama ili prodavnicama zdrave hrane), dobro operite i stavite u zamrzivač (možete cele, a možete i iseći na kriške).

Kada ste dobro zamrznuli limun, izvadite ga i narendajte. Zatim možete posipati salate, sladoled, supe, žitarice, rezance, dodati ga u  svoje omiljeno piće ili ga možete koristiti u bilo čemu drugom. Ono što ćete doživeti je potpuno nov ukus u kome će uživati sva vaša čula  i telo će vam zahvaliti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.