REGULIŠE ŠEĆER, SMANJUJE UPALE - Ova namirnica je odlična ZA DIJABETIČARE, treba je što češće jesti

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Mar.2024, 14:56

REGULIŠE ŠEĆER, SMANJUJE UPALE - Ova namirnica je odlična ZA DIJABETIČARE, treba je što češće jesti

Veoma je zdrava i delotvorna.
Prema najnovijim istraživanjima FDA (Food and Drug Administration), jogurt je namirnica koja nam može pomoći da smanjimo rizik od hroničnih oboljenja.
Od 1. Marta 2024. godine, FDA je objavila da se ne protivi određenim tvrdnjama o konzumiranju jogurta i smanjenju rizika od Dijabetesa tipa 2, sve dok su formulisane na način koji ne bi doveo potrošače u zabludu.
FDA želi da se sa ovim istraživanjima sasvim oprezno pristupi konzumentima. Oni ne žele da se jogurt posmatra kao jedini spas od Dijabetesa tipa 2. U skladu sa tim dopustili su blaže formulacije efekata koje jogurt ima na prevenciju ove bolesti: "Redovna konzumacija jogurta, najmanje 2 šolje nedeljno,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.