RAVNA BEZ PEGLANJA! Zbog ove domaće maske od samo ČETIRI SASTOJKA kosa će vam biti PRAVA KAO STRELA (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2022, 22:27

RAVNA BEZ PEGLANJA! Zbog ove domaće maske od samo ČETIRI SASTOJKA kosa će vam biti PRAVA KAO STRELA (RECEPT)

Kosa će biti ravna, sjajna i baršunasta

Ukoliko imate želju da trajno izravnate svoju kosu, važno je da znate da složeni tretmani, koji se vrše različitim hemijskim sredstvima i električnim uređajima, mogu da naruše zdravlje vaših vlasi.

Na sreću, postoji mnogo zdraviji, a jednako delotvoran, način da se kosa ispravi na duže vreme.

U pitanju je domaća maska, bogata hranjivim materijama koje će vašoj kosi, pored poravnanja, pružiti negu kakva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << joj je neophodna.

Prirodni gel od semenki lana pokazao se efikasnim kada je u pitanju ravnanje, ali i oporavak kose od prethodnih štetnih tretmana.

Ovaj preparat je bogat proteinima, a keratin, koji je prirodno jedinjenje prisutno u kosi, nije ništa drugo nego protein.

Za prirodnu i zdravu masku za ispravljanje i revitalizaciju kose, potrebno vam je:

Priprema i korišćenje:

Vodu i semenke lana sipajte u šerpu i stavite na laganu vatru. Kuvajte dok lan ne ispusti svoje prirodno ulje, a nakon toga procedite tečnost, tako da izbacite ostatke semenki.

U dobijeni gel dodajte ricinusovo ulje, med i sok od pola limuna i sve dobro izmešajte.

U flašicu sa pumpicom sipajte običnu vodu. Navlažite kosu i raščešljajte je. Pripremljenu masku od lana nanosite na svaki pramen odvojeno, vodeći računa da pokrijete celu dužinu kose, od korena do vrhova.

Najbolje bi bilo da gel nanosite rukama. Na kraju ga utrljajte i na teme glave.

Ostavite masku da odstoji oko pola sata. Važno je da vam kosa bude raspuštena i otkrivena.

Isperite masku prvo hladnijom vodom, povlačeći pramenove nadole, da biste ih dodatno ispravili.Ne treba da koristite šampon prilikom pranja, već balzam.

Neka se kosa osuši prirodno. Pored toga, neka pokreti peškirom budu blagi; više tapkajte kosu nego što ćete je trljati, kako ne biste sa nje uklonili svu vlagu.

Za bolje rezultate, ponavljajte ovaj tretman jednom nedeljno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.