RAK KOJI ČESTO NAPADA I MLADE ŽENE! Mnoge devojke ga zbog neznanja ne otkriju na vreme! Poseti LEKARA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2019, 06:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAK KOJI ČESTO NAPADA I MLADE ŽENE! Mnoge devojke ga zbog neznanja ne otkriju na vreme! Poseti LEKARA!

Informiši se.

Prosto je zabrinjavajuće koliko mitova je i dalje vezano za virus HPV koji dokazano izaziva rak grlića materice.

Verovali ili ne, polovina žena veruje da nije u riziku od dobijanja HPV virusa, koji posle nekoliko godina nelečenja nesumnjivo izaziva rak grlića materice.

Upravo je zato ovo verovanje kobno za žene koje u njega veruju, posebno kada naučnici ističu činjenicu da 80 odsto njih u nekom momentu zapati ovaj virus.

Virus >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se prenosi seksualnim putem, putem telesnih tečnosti, a mitovi koji se za njega vezuju su upravo glavni krivac zašto čak 48 odsto žena ignoriše da ga otkrije na vreme.

Čak više od 40 odsto žena kasno otkrije virus ili ne radi uopšte Papa test, a više od polovine ne zna da se njime mogu zaraziti i muškarci i žene. S druge strane, čak 42 odsto veruje da nema potrebe da rade Papa test da bi otkrile HPV virus.

U nedavno sprovedenom istraživanju čak 1/5 ispitanika veruje da preterana seksualna aktivnost dovodi do opasnosti za rak grlića materice, a samo 7 odsto smatra da ako u dugoj vezi otkriju HPV virus znači da im je partner bio neveran (ili one same). Više od 1/4 ispitanih kaže da oseća sramotu da kaže partneru da ima HPV virus.

Konačno, glavni razlog koji sprečava žene da urade Papa test jesu strah i sramota, ali i loše iskustvo sa ginekolozima, kao i nedostatak vremena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.