Pušači su lošiji u krevetu?

Izvor: B92, 17.Sep.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušači su lošiji u krevetu?

Pušenje ozbiljno narušava seksualno zdravlje muškaraca koji se inače smatraju sposobnima u krevetu, pokazuju rezultati istraživanja.

Američko istraživanje pokazuje da muškarci koji su uspešno prestali sa pušenjem imaju bolje rezultate laboratorijskih merenja seksualnog zdravlja od onih koji su se vratili lošoj navici, piše Reuters.

Naučnici kažu da pušenje može uticati na seksualno zdravlje ljudi koji sebe smatraju dobrima u krevetu. "Mlađi muškarci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne vide stvarne rizike pušenja," piše u studiji objavljenoj u časopisu British Journal of Urology International.

Istraživanje je pokazalo da su osobe koje su osam nedelja bile na odvikavanju pokazale snažniju erektilnu moć u širini i dužini u poređenju sa muškarcima koji nisu prestali da puše. Takođe, nepušači brže i lakše doživljavaju uzbuđenje od pušača.

Iako je pušenje povezano sa nizom zdravstvenih problema kao što su krcinom i bolesti srca, naučnici nude svoje istraživanje kao novi argument doktorima pri savetovanju pušača da svakako prestanu sa tom navikom.

Prethodna istraživanja su pokazala da je impotencija dva puta verovatnija kod pušača nego kod nepušača. Pušenje može usporiti širenje krvnih sudova, što je potrebno za erekciju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dokazano: muškarci pušači su lošiji ljubavnici!

Izvor: medio.rs, 17.Sep.2011

Pušenje ozbiljno narušava seksualno zdravlje muškaraca koji se inače smatraju sposobnima u krevetu, pokazuju rezultati nedavnog istraživanja.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.