Prvu bebu je izgubila u 8. mesecu, a drugu u 11. nedelji trudnoće; To je trauma za ceo život VIDEO

Izvor: B92, 31.Jan.2024, 16:36

Prvu bebu je izgubila u 8. mesecu, a drugu u 11. nedelji trudnoće; "To je trauma za ceo život" VIDEO

Nina Novaković izgubila je bebu u 8. mesecu trudnoće, a drugu u 11. nedelji. Ipak, ova hrabra žena nikad nije odustala od velike želje - da se ostvari kao majka.

Uspela je da se oporavi od gubitka, a ubrzo nakon toga stigle su i radosne vesti - Nina je rodila blizance, a onda i ćerku Đurđu. Gost emisije "Jutro", TV Prva bila je, upravo, ona koja je ispričala svoju životnu priču.

"Zapravo, ta borba je bila jako teška. Mogu slobodno da kažem da sam imala ogroman >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gubitak koji, iako sada ja sve ovo što imam, hvala Bogu, prosto ne može biti nikada zaboravljen i to je neka trauma za ceo život, ali prosto sa tim se živi i sada kada imam njih, imam motivaciju".

Kako kaže Nina, sve je počelo sa prvim detetom. Njena trudnoća bila je zdrava sve do osmog meseca.

"Otkrili smo problem, dete je imalo srčanu manu. Problem je postajao sve kompleksniji i kompleksiniji dok beba nije rođena mrtva", priča ona, pa nastavlja:

"Sve je to bilo jako traumatično za mene, ali imala sam veliku podršku porodice, veliku podršku medicinskog osoblja, veliku podršku prijatelja i svih ljudi oko sebe. Moram priznati da mi je to bila neka najveća motivacija u tim trenucima. A kako žena nađe snagu da nastavi dalje? Meni je iskreno najveću snagu dao suprug koji je bio tu sve vreme sa mnom, koji je otvarao bolovanja, uzimao odmore i bukvalno me nije ostavljao samu".

Nakon prve tragedije, Nina je opet ostala u drugom stanju. Međutim, ni ta trudnoća se nije dobro završila, a drugu bebu je izgubila u 11. nedelji.

Različite genetske analize utvrdile su da njen suprug i ona nemaju ozbiljnih zdravstvenih problema koje bi ugrozile plod, a to joj je, kako kaže, dalo motivaciju.

Nakon dve tragedije, priča Nina, nikad nije gubila nadu. Verovala je da će jednog dana da se ostvari u uloz roditelja, ali kad bude "pravo vreme".

I, to se dogodilo...

"I dešava se to da posle tog drugog gubitka, pa samo par meseci kasnije, to je, znači, bilo u avgustu, ja osmog decembra saznajem da sam u drugom stanju. I nakon toga saznajemo ubrzo da su u pitanju blizanci, gde ja kažem: 'to je to, biće sve u redu, izgubili smo dve bebe, sada ćemo dobiti dve bebe i to je to'. I toliko sam bila optimistična, nisam dozvolila sebi da u tom momentu pomislim da nešto nije kako treba, jer prosto sam to prihvatila kao nešto što je oduzeto i nešto što je dato, gde mi dolazimo do tog nekog, da kažem, balansa i da se sve dešava sa nekim razlogom, tu se i rađaju njih dvojica, menja se život iz korena".

A onda je došla i ćerkica Đurđa, sasvim neplaniramo.

"Mi odlazimo na letovanje, a onda se i vraćamo. Spremamo njihov prvi rođendan i onako, u svom tom adrenalinu i sreći pripremama i tako, ja kažem, 'bože, ništa se ne dešava još'. Ne nadam se prosto trudnoći, ni na kraj pameti mi nije. Ja zapravo saznajem negde u desetoj nedelji da sam trudna. Ne u petoj, niti u šestoj nedelji nego u desetoj".

Kako je cela porodica dočekala Đurđu, detaljnije pogledajte u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.