Prvo što će vam nutricionista reći je MESI HLEB - Zato baka donosi recept za savršenu POGAČU koja se priprema za 30 MINUTA

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2023, 08:50

Prvo što će vam nutricionista reći je "MESI HLEB" - Zato baka donosi recept za savršenu POGAČU koja se priprema za 30 MINUTA

Domaći hleb nosi sa sobom mnoge prednosti koje ga čine privlačnim izborom u poređenju sa industrijski proizvedenim hlebom. Svi sastojci su sveži, a proces pripreme kod kuće omogućava vam da uživate u bogatijem i intenzivnijem ukusu koji često nedostaje u komercijalnim varijantama.

Priprema domaćeg hleba je izuzetno zadovoljavajući proces koji ne samo da rezultira ukusnim hlebom, već i ispunjava dom sa mirisom sveže pečenog testa.

Nutricionisti savetuju da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se hleb uvek pravi kod kuće kako bi se izbegli opasni aditivi koji mpgu ugroziti zdravlje. Zato nam baka jela danas donosi recept za hrskavi domaći hleb.

Potrebno je:

Priprema:

U vanglicu izmrvite kvasacl, dodate malo mlake vode i 1 kašičicu šećera. Dodajte i malo brašna i izmešajte. Ostavite da se kvasac aktivira.

Dodajte ostatak vode i brašna, zatim malo soli i zamesitete glatko testo - ono je malo tvrđe i tako treba. Pokrijte da odmori 30 minuta na sobnoj temperaturi. Jos malo ga obradite i neka odmori još 10 minuta.

U korpu stavite krpu i malo brašno na nju, pa stavite testo na krpu i pritisnite rukama. Pokrjite folijom i krpom. Posle 10 minuta zasecite nožem dublje hleb i ostavite još 10 minuta. Rernu ugrejte na 220 stepeni C i pecite hleb 50 minuta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.