Prvi put nakon smrti Balaševića oglasila se njegova supruga Olivera

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 22:37

Prvi put nakon smrti Balaševića oglasila se njegova supruga Olivera

Prošlo je 11 dana od smrti poznatog kantautora.

Olivera Balašević, udovica Đorđa Balaševića skrhana je bolom zbog gubitka supruga, a prvu objavila na društvenim mrežama posle smrti čuvenog kantautora objavila je danas, 11 dana nakon njegove smrti.

Ona je na poseban način podelila vdeo-isečak iz emisije u kojoj je gostovala i pričala o onome šta "Međunarodni dan maternjeg jezika" za nju znači.

- Živimo u čudnim vremenima. Ono što je daleko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svakog dana se čini još daljim. A ono što nam je blisko, sve nam je bliskije i bliskije. U haosu ovog iskrivljenog ogledala pandemije i apsurda, ko smo mi ako ne stremimo ka vrednostima? Najdubljim,onim što vuku iz naših korena i tiho nas, šapatom, podsećaju ko smo. Tako i danu maternjeg jezika dugujemo, ako ništa, barem zahvalnost. Što nas opominje da ne zaboravimo. Korene. Majke. Bake. Nas same.

A post shared by Ljubav Olje i Đoleta ⭐ (@dok_je_nama_nas)

- Međutim, ne mogu a da se ne pitam, da li je maternji jezik onaj kojem nas uče naše majke, ili je to pak onaj koji učimo svoju decu? Moja ga majka, nažalost, nije imala. Odrastajući u nekim drugim vremenima, zauvek je ostala bez tog izvornog, koji piše naše prve priče. Ili ga je možda i imala, samo mu ne znamo ime? Bilo kako bilo, sreća je da planete imaju svoj jezik. I da se razumeju. One su pak tajno i nepogrešivo povezane, svetovi za sebe. Različite, a iste.

A post shared by Olivera Balašević (@olivera.balasevic)

- Čast mi je bila, i odgovornost, da povodom obeležavanja 20. međunarodnog praznika maternjeg jezika i ja kažem par reči. Onih iz najdaljih kutaka duše, kako već biva kada iz vas progovara dete ratnog siročeta, koje je odraslo baš ovde, u Kovačici. Šapnuli su mi sa moje Planete, da vam prenesem da ne zaboravljate. Već da se sećate - izjavila je Olivera Balašević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.