Pruge i tačkice

Izvor: S media, 27.Jul.2010, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pruge i tačkice

Ovog leta su posebno popularni mornarski stil i tufne. Možete da ih kombinujete uvek, od dnevnih aktivnosti do svečanih prilika

Svaka sezona donosi nove trendove, ali mornarski stil, tačkice i printovi nikada ne izlaze iz mode. Ovog leta su posebno popularni, a možete da ih kombinujete za svaku priliku, od ležerne svakodnevne garderobe, pa do svečanog šik autfita.

Mornarski stil za sva vremena

Mornarski stil je zabavan, jednostavan, dinamičan i prilično >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nekonformistički. To je klasičan, svevremenski stil koji koristi funkcionalne komade odeće nezavisno od toga šta se u modi događa. Bez obzira da li je prugasti uzorak na majici, haljini, pantalonama, torbi, nakitu ili cipelama, možete da iskombinujete tako da ispadne kežual, otkačeno ili ženstveno.

Koko Šanel prva je uvela „nautičku" majicu u žensku modu 1917. godine u svom butiku u Dovilu u Francuskoj i od tada nikada nije izašla iz mode. Žene širom sveta usvojile su ovaj šik, ikonski luk, a dizajneri su počeli da koriste prugice za razne odevne predmete u svojim kolekcijama, što mornarski stil čini jednim od najvažnijih trendova u modnoj industriji. Prednost mornarskog stila je što može biti uniseks, ženstven ili muškobanjast, u zavisnost od vaših želja. Generalno govoreći, mornarska majica ide odlično uz farmerke. Iskombinujte je s tamnim farmerkama, baletankama ili „gladijatorkama". Kao dodaci poslužiće vam vintidž tašna ili sunčane naočare. Ako želite malo glamurozniji izgled, nabacite smoki ajz šminku ili usne naglasite crvenim ružem.

Rok stil

Za rokerski izgled kombinujte mornarsku majicu i kratki šorts od džinsa sa gumenim čizmama, kako to radi Kejt Mos. Ako ne volite gumene čizme, onda će da posluže i kratke čizme s visokom potpeticom. Dodajte torbu preko ramena i spremni ste za bilo koju vrstu događanja.

Romantični stil

U ovu kategoriju spadaju sve suknje i haljine na prugice, koje mogu da izgledaju veoma ženstveno. U zavisnosti od materijala, haljina ili suknja mogu da budu čak i svečane - šifon ili svilu birajte za značajnije događaje, a pamuk ili nešto slično za ležernije trenutke.

Uz haljinu, naravno, moraju da idu i divne cipele - što je svečaniji trenutak, to bi peta trebalo da bude viša. S obzirom na to da je reč o komadu koji je klasičan, nemojte da se ustručavate da se poigrate njime. I budite hrabri! Isprobajte različite kombinacije i čak pokušajte da kombinujete s različitim printovima - pogotovo cvetnim ili s tačkicama.

Tufne za romantičan izgled

Tačkasti uzorak ponekad možda deluje pomalo detinjasto ili kao da ga nije baš lako iskombinovati za posao ili svaku priliku. Ali, tačkice se kao uzorak svejedno ne daju. Svake sezone se uporno vraćaju, a s nekoliko jednostavnih pravila, mogu potpuno da promene izgled i transformišu dosadan autfit u šik, pomalo retro i romantičan izgled, čak i veoma ženstven i sofisticiran.

Tačkice su veoma popularne ovog leta i ovo je sigurno jedan od najzanimljivijih printova bilo da govorimo o odeći ili samo modnom dodatku. Zato je veoma važno znati kako i kada ih nositi. Za leto postoji mnogo opcija i verzija tačkica, od diskretnih do ekstravagantnih.

Stil pedesetih godina prošlog veka ponovo se vraća ove sezone i nije istina da tufne mogu da se uvrste samo u garderobu mlađih devojaka... I za zrelije žene one mogu da budu deo klasičnog, kežual ili elegantnog outfita.

Glavno pravilo je da ne mešate više različitih odevnih predmeta s tufnama! Haljina, suknja, košulja ili majica su dovoljni. Ako niste sigurni da li će vam neki od ovih odevnih predmeta stajati, za početak odaberite samo modni dodatak s tačkicama - šal, kaiš, tašnu ili cipele.

Izvor: Press Online

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.