Proverite sami štitnu žlezdu: Ovo je pouzdan kućni test!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2019, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proverite sami štitnu žlezdu: Ovo je pouzdan kućni test!

Nije na odmet znati.

Bez hormona koje luči tiroida nema normalnog metabolizma! Ako imate neredovnu menstruaciju, gubite kosu, osećate slabost… Evo šta treba da proverite.

Na pregled štitne žlezde treba ići svakih pet godina, počevši od 35. godine. Ljudi sa simptomima ili faktorima rizika moraju raditi testove još češće.

Međutim, i bazični test koji možete uraditi kod kuće pomoći će vam da otkrijete da li vaša štitna žlezda ima pojačanu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << funkciju, odnosno, da li patite od hipertireoze. U tom slučaju, na pregled treba da se javite što pre:

Odgovorite na sledeća pitanja sa: ''da'' ili ''ne''.

Ako ste odgovorili pozitivno na 5 pitanja, obavestite lekara o svojim simptomima jer postoji mogućnost da imate problem sa štitnom žlezdom!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SPREČITE VIRUSE I GRIP: Ojačajte imunitet sa ove 3 namirnice

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2019

Sasvim je moguće..Nagla promena vremena pogodna je za razvijanje virusa i prehlada, pa je bitno da na vreme ojačamo imunitet, kako bismo postali što otporniji na viruse i bakterije i ojačali svoj imunološki sistem tokom cele godine, a na taj način poboljšali svoje zdravlje...Pročitajte i:..Proverite...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.