
Izvor: Lepota i zdravlje, 24.Jan.2020, 17:46 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Protein boost: Recepti sa avokadom!
Obožavate avokado? A šta da dodate uz njega kako biste povećali unos proteina? Donosimo nove recepte s ovom supernamirnicom! Avokado sa jajima avokado – 2 komada, zreo jaja – 4 komada, M veličina so biber aleva paprika Iseći avokado na polovine i skloniti koru. Posuti začinima. Razbiti po jedno jaje u svaku polovinu. Peći dok jaje ne bude gotovo oko 15 minuta na 200 stepeni. Avocado eggs Getty avokado – 2 kom. maslinovo ulje – 2 kašike jaja – 4 kom. peršun so biber Pleh >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << prekriti aluminijumskom folijom i od nje napraviti 4 udubljenja, koja će služiti da drže polovine avokada uspravno i ravno. Avokado prepoloviti i izdubiti dovoljno da u njega može da stane jaje. Staviti ih u udubljenja od folije, u svaku polovinu razbiti po jedno jaje, posoliti i pobiberiti. Peći u rerni zagrejanoj na 190 stepeni C, oko 15 minuta. Služiti toplo posuto sitno seckanim peršunom. Avokado umak Getty vokado – 1 veliki, meki luk – 1/2 glavice, ne velike peršun – 1/3 vezice ljuta paprika – 1 zelena, ne mnogo ljuta so biber – sveže mleven, po ukusu maslinovo ulje – oko 30 ml sok od limuna – od 1/2 limuna Očistite avokado, prepolovite ga, izvadite košticu i izdubite meki deo sa kore. Stavite ga u blender ili multipraktik i dodajte iseckani luk, peršun, ljutu papriku, bez semenki, isceđen sok od limuna, začine po ukusu. Dolijte maslinovo ulje i pustite da se umak umuti dok ne postane gladak. Najukusniji je kada ostanu malo krupniji parčići luka i peršuna. Sa tako napravljenim sosom možete da mažete bruskete, sendviče ili da ga servirate sa čipsom od povrća ili štapićima.
Nastavak na Lepota i zdravlje...