Prolećna DETOKS ČORBA - Podstiče izbacivanje toksina iz organizma, puna je proteina i vlakana

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2023, 09:14

Prolećna DETOKS ČORBA - Podstiče izbacivanje toksina iz organizma, puna je proteina i vlakana

Preporuka poznate autorke recepata!

Proleće je sjajno vreme za detoks, a promena u prirodi, razni zeleniš, povrće i zdrava i sveža hrana daju nam inspiraciju u kuhinji da napravimo sjajne, zdrave i ukusne kombinacije. Poznata američka autorka recepata Ali Slagle podelila je recept za prolećnu čorbu punu proteina i vlakana.

Zelena sočiva puna vlakana i proteina čini osnovu supe, koja je začinjena citrusnim mirisom limuna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i semenki komorača. Slobodno možete da dodate i bilo koje prolećno povrće po vašem izboru. Autorka recepta predlaže i kombinaciju graška, boranije i špargli. Pored toga što sadrži mahunarke koje su bogate proteinima i vlaknima, u supi se nalazi i začin komorač koji smanjuje nadimanje i pozitivno utiče na creva.

Recept za prolećnu supu punu vlakana i proteina

Sastojci:

Priprema:

Tanko iseckajte mladi luk, držeći bele i zelene delove odvojene. Izdvojite kombinaciju prolećnog povrća, a koru organskog limuna izrendajte. Zagrejte ringlu na srednoj vatri i u tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, pa pržite beli deo mladog crnog luka dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte povrće i limunovu koru u luk, pa dodajte so i biber. Dinstajte sve zajedno oko 5 minuta.

Dodajte 1½ šolje zelenog sočiva, 1 kašičicu semena komorača i ½ kašičice mlevene crvene paprike i promešajte da se sjedini. Dodajte 6 šoljica vode, delimično poklopite i pustite da proključa. Skinite poklopac, smanjite vatru na srednje i kuvajte dok sočivo i povrće ne omekšaju, 20 do 25 minuta. Uklonite supu sa vatre i dodajte zeleni deo crnog luka, a zatim, po želji, začinite dodatno limunovim sokom.

Savršeno se slaže uz topli tost hleb. Prijatno!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.