Prirodna maska na bazi meda

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jul.2010, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prirodna maska na bazi meda

Ako ste potrošili mnogo novca i vremena pokušavajući da pronađete odgovarajuću masku za svoje lice, koja bi istovremeno čistila i hidrirala vašu kožu, očigledno ste tražili na pogrešnom mestu - ona je sve vreme "čekala" u vašoj kuhinji.

Prirodna maska na bazi meda je najjednostavniji, najefikasniji i svakako najjeftiniji način da podmladite svoju kožu.

Za pripremu ove maske potrebno vam je:

- Supena kašika meda.

- Supena kašika maslinovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ulja.

- Jedno žumance.

- Jedan krastavac.

U malu posudu sipajte supenu kašiku meda, koji je vekovima korišćen kao prirodni lek za mnoge bolesti. On je možda i savršeno sredstvo za negu kože, s obzirom na činjenicu da smanjuje upale i otekline.

Zatim u istu posudu dodajte jednu supenu kašiku maslinovog ulja. Ono istovremeno hrani i čisti kožu. Za razliku od drugih ulja, maslinovo ćete lako moći da isperete, a kože će vam biti sjajna.

Da bi vaša maska bila kremasta dodajte jedno žumance. Ono će pomoći u čišćenju i otklanjanju masnoće sa vašeg lica, a neće ga isušiti. Sve dobro promešajte dok ne postane kremasto.

Oljuštite krastavac i isecite ga na kolutove. Krastavac nežno zateže kožu i jer ima istu pH vrednost. On pomaže da se obnovi prirodni nivo kiselina kože, hrani je i hidrira, a može pomoći i pri smanjivanju tamnih kolutova oko očiju.

Da biste otvorili pore, na lice stavite topao peškir. Zatim nanesite masku od meda i krastavaca. Mirujte 20 minuta dok maska deluje i potom je isperite toplom vodom.

Kada je u potpunosti skinete isperite lice hladnom vodom da biste zatvorili pore.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.