Pripremite SATARAŠ po bakinom receptu, idealna ZIMNICA može i da se zaledi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2021, 09:45

Pripremite SATARAŠ po bakinom receptu, idealna ZIMNICA može i da se zaledi (VIDEO)

Preukusno, zdravo, praktično i jednostavno...

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za veoma ukusno jelo sa paprikama, lukom i paradajzom, koje možete da skuvate u velikim količinama, zatim zaledite i koristite po potrebi.

Porebno je:

Priprema:

Sve dobro oprati očistiti iseći na krupnije, papriku na kolutove, luk na rezance, a paradajz oguliti i iseći na kocke. U veću šerpu sipati ulja po želji ja sam sipala 200 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ml  pa kad se ugreje ubaciti sečen luk i pržiti ga na tiho bez dolivanja vode.

Može se pokriti poklopcem. Posle 10-15 min dodati papriku posoliti, (ja sam dodala 1 kašiku morske soli) i pržiti oko 20 min. Ubaciti paradajz da se i on uprži dok sok malo ne ispari.

Po želji možete dodati još malo ulja. Kad se povuče varjačom po dnu šerpe i vidi se dno sataraš je gotov. Treba malo manje pržiti nego kad se sprema za ručak. Ohladiti i spakovati najbolje u plastične kutije sa poklopcima. Spakovati ohlađeno u zamrzivač.

Zima kad se poželite sataraša izvatiti malo ga  propržite 2-3 minuna i to je to.

Ceo recept pogledajte na videu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.