Princeza Kejt pokrenula fotografski projekat duha, nade i strahova

Izvor: B92, 07.Maj.2020, 16:54

Princeza Kejt pokrenula fotografski projekat "duha, nade i strahova"

U saradnji sa britanskom Nacionalnom galerijom portreta, princeza Kejt pokrenula je fotografski projekat koji će ovekovečiti "duh, nadu i strahove" njenih sunarodnika tokom pandemije koronavirusa.

Kako navodi "Dejli mejl", princeza je kao svoje omiljene već odabrala jedan broj fotografija prikupljenih u okviru projekta, organizovanog u čast onih koji su na prvoj liniji borbe protiv covid 19, a posebno zdravstvenih radnika.

Na fotografijama koje je izdvojila mogu se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << videti dvoje male dece koji se, prislanjajući dlanove na staklo zatvorenih ulaznih vrata jedne kuće, pozdravljaju sa bakom i dedom koji isto čine sa druge strane.

Tu je i fotografija jednog 79-godišnjeg štićenika doma za stare kako pleše sa zdravstvenom radnicom, zatim lice jedne medicinske sestre sa odeljenja za intenzivnu negu posle rada u smeni pod zaštitnom opremom, kao i petogodišnja devojčica koja na licu ima iscrtanu dugu kao svojevrsno priznanje radnicima nacionalne zdravstvene službe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.