Preminula supruga Kirka Daglasa, ZAJEDNO dočekali STOTU, živeli složno i VOLELI se do kraja

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2021, 08:11

Preminula supruga Kirka Daglasa, ZAJEDNO dočekali STOTU, živeli složno i VOLELI se do kraja

Imali su dva sina.

Supruga glumca Kirka Daglasa, En Daglas umrla je juče u 102. godini. Preminula je u svom domu na Beverli Hilsu gde je 66. godina živela sa svojim suprogom, sve do njegove smrti.

A post shared by istorijskizabavnik (@istorijskizabavnik)

Radila je kao asistent u Mulen Ružu sve do 1952. godine, a zatim je postala šef protokola na filmskom festivalu u Kanu. Kirk je bio razveden kada su se upoznali, takođe je bio veren sa drugom ženom. Ponudio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je En posao svog ličnoga asistenta, ali ga je odbila.

A post shared by Andrew Harding (@andy_pandy4171)

Nakon intenzivnog udvaranja, udala se za Daglasa 1954. godine, a zajedno su dobili dva sina Pitera i Erika. Njen suprug glumac Kirk Daglas preminuo je prošle godine u februaru.

Postoji anegdota i kako je En sačuvala Kirkov život, kada mu je zabranila da sedne u avion sa producentom Majkom Todom, koji se srušio.

- Ne znam šta me tada spopalo, jednostavno sam mu rekla da neće sesti u taj avion, a on je bio besan - otkrila je jednom prilikom, ali ne zadugo:

- Dušo, hvala ti sačuvala si moj život, uvek ću verovati tvom instinktu - rekao joj je nakon nesreće koja je zadesila inače tada supruga glumice Elizabet Tejlor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Preminula udovica Kirka Daglasa

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Apr.2021

En Daglas, udovica Kirka Daglasa i pomajka Majkla, umrla je u četvrtak u Kaliforniji. Imala je 102 godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.