Izvor: Lepota i zdravlje, 05.Maj.2016, 12:15 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Predlog za ručak: Lionski rižoto sa ćuretinom
Foto: Dobra hrana Sastojci: – 1 kg ćurećeg belog mesa – 200 g pirinča – 1 kašika rendane kore limuna – prstohvat seckanog ruzmarina – 250 g maskarpone sira – 40 g parmezana – 150 g slanine u komadu – 3 kisela krastavca – 4 kašike ulja – 5 dl juneće supe – šafran, biber – mešavina začina, so Priprema: 1. Slaninu i krastavce iseći na štapiće te našpikovati ćuretinu. Potom ćuretinu natrljati začinima i uvezati kuhinjskim koncem. 2. Pripremljenu ćuretinu propržiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << na vrelom ulju sa svih strana kako bi porumenela. Doliti juneću supu po potrebi i dinstati dok meso ne omekša. 3. Pirinač obariti u slanoj vodi sa malo šafrana, pa ga ocediti od suvišne tečnosti. 4. U obaren pirinač dodati rendanu koru limuna, maskarpone sir, parmezan i začine po ukusu te promešati. 5. Dinstanu ćuretinu ocediti od suvišne tečnosti, iseći na parčad i poslužiti uz pirinač.
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Predlog za ručak: Lionski rižoto sa ćuretinom
Izvor: Svet, 05.Maj.2016
Foto: Dobra hrana Sastojci:. – 1 kg ćurećeg belog mesa. – 200 g pirinča. – 1 kašika rendane kore limuna. – prstohvat seckanog ruzmarina. – 250 g maskarpone sira. – 40 g parmezana. – 150 g slanine u komadu. – 3 kisela krastavca. – 4 kašike ulja. – 5 dl juneće supe. – šafran,...