Predlog za ručak: Lionski rižoto sa ćuretinom

Izvor: Lepota i zdravlje, 05.Maj.2016, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za ručak: Lionski rižoto sa ćuretinom

Foto: Dobra hrana Sastojci: – 1 kg ćurećeg belog mesa – 200 g pirinča – 1 kašika rendane kore limuna – prstohvat seckanog ruzmarina – 250 g maskarpone sira – 40 g parmezana – 150 g slanine u komadu – 3 kisela krastavca – 4 kašike ulja – 5 dl juneće supe – šafran, biber – mešavina začina, so Priprema: 1. Slaninu i krastavce iseći na štapiće te našpikovati ćuretinu. Potom ćuretinu natrljati začinima i uvezati kuhinjskim koncem. 2. Pripremljenu ćuretinu propržiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << na vrelom ulju sa svih strana kako bi porumenela. Doliti juneću supu po potrebi i dinstati dok meso ne omekša. 3. Pirinač obariti u slanoj vodi sa malo šafrana, pa ga ocediti od suvišne tečnosti. 4. U obaren pirinač dodati rendanu koru limuna, maskarpone sir, parmezan i začine po ukusu te promešati. 5. Dinstanu ćuretinu ocediti od suvišne tečnosti, iseći na parčad i poslužiti uz pirinač.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Predlog za ručak: Lionski rižoto sa ćuretinom

Izvor: Svet, 05.Maj.2016

Foto: Dobra hrana Sastojci:. – 1 kg ćurećeg belog mesa. – 200 g pirinča. – 1 kašika rendane kore limuna. – prstohvat seckanog ruzmarina. – 250 g maskarpone sira. – 40 g parmezana. – 150 g slanine u komadu. – 3 kisela krastavca. – 4 kašike ulja. – 5 dl juneće supe. – šafran,...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.