Predlog za prazničnu trpezu: Rolovana ćuretina zalivena belim vinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Dec.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za prazničnu trpezu: Rolovana ćuretina zalivena belim vinom

Preukusno!

Da ćureće belo meso ne bi bilo suvo kad se ispeče, potrebno je dodati mu "sočne" sastojke koji će ga omekšati...

Isprobajte recept za rolovanu ćuretinu u sosu od belog vina.

Slaninu iseći na tanke režnjeve. Ćureće meso (bez kostiju) iseći na 12 delova. Svaki komad razlupati u obliku pravougaonika. Šargarepu, tikvice i crvenu papriku iseći na tanke trake dužine oko 5 cm i poređati na komade ćuretine.

Preklopiti krajeve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i uviti kao sarmu, a potom umotati rolnicu u režanj slanine. Na prethodno zagrejanom puteru peći rolnice dok ne poprime rumenu boju sa svih strana. Kad su dovoljno porumenele, izvaditi ih iz tiganja.

U saft u tiganju dodati pola kašičice brašna i naliti belim vinom. Vratiti rolnice u tiganj i dinstati na tihoj vatri, dok se sos fino ne ukuva. Kada sos postane dovoljno gust, izvaditi rolovanu ćuretinu i preseći je dijagonalno na dva dela. Servirati u zagrejanom tanjiru i preliti sosom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.