Pravilna nega za čvrste grudi

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jan.2013, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravilna nega za čvrste grudi

Kako starimo, gravitacija sve jače deluje na naše telo, a posebno na deo koji želimo da što duže ostane podignut - grudi. Plastična operacija nije jedino rešenje, postoji još nekoliko stvari koje možete da učinite da bi vam grudi ostale podignute i čvrste što duže.

Udarni tretman

Posle 35. godine ili trudnoće, neophodno je pojačati brigu o grudima. Stoga svakih 15 dana na grudi, ali i na područje iznad njih, uključujući i vrat, nanesite hranjivu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << masku na bazi kolagena i elastina. Masku ostavite da deluje 20 minuta, a zatim je isperite sa mnogo mlake vode.

Gimnastika svaki dan

Svakoga dana, približno 10 minuta, preporučljivo je izvoditi gimnastičke vežbe namenjene jačanju mišića grudnoga koša i tako sprečiti opuštanje grudi. Sednite prekrštenih nogu, ruke podignite u visini ramena. Šake isprepletite i položite na zglobove, a zatim ruke pomičite prema telu. Vežbu ponovite 30-40 puta relativno brzo. Preporučljivo je i bavljenje sportom, posebno plivanjem, veslanjem i ne zaboravite - leđa držite uspravno i dok sedite i dok stojite.

Masaža

Trudite se da svaki dan u kožu grudi umasirati posebnu kremu za negu tog dela tela, što je odlična prilika za laganu masažu. To omogućuje bolje upijanje kreme i poboljšava mikrocirkulaciju u potkožnom tkivu. Masirajte vrhovima prstiju barem pet minuta. Pokreti moraju biti nežni i lagani odozdo prema gore. Posebnu pažnju obratite na bradavice i areole.

Tuširanje

Jak mlaz vode iz tuša osvežiće i učvrstiti grudi. Važno je da mlaz vode pomerate od sredine grudnoga koša prema pazuhu i da voda bude mlaka ili hladna.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.