Prave heroine: Ovo znaju samo majke koje su porodile carskim rezom

Izvor: Savršena.com, 10.Nov.2016, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prave heroine: Ovo znaju samo majke koje su porodile carskim rezom

Ponosno nosite svoj ožiljak (foto: Sheknows) Majčinstvo nikada nije lako: to je posao koji iziskuje mnogo odgovornosti i truda, ali donosi i veliku nagradu.
Sve one majke koje su carskim rezom donele svoje bebe na svet zaslužuju da ponosno nose svoj “ožiljak sreće”. Za carski rez potrebno je mnogo hrabrosti i snage, i samo majka i žena može se sa tim nositi na herojski način.
Ovo su tri stvari koje samo žene koje su prošle kroz carki rez mogu razumeti.
Stoički podnose >> Pročitaj celu vest na sajtu Savršena.com << posledice hirurške intervencije Možda mislite da je carski rez uobičajna procedura, ali smatra se vrlo ozbiljnom operacijom koja nosi određene rizike i za majku i za bebu. Takođe, kako je veoma opasno da tokom porođaja budući otac ili ostali članovi porodice budu u operacionoj sali, žena mora skupiti hrabrost i proći kroz sve to potpuno sama.
Ne znaju da li je sve prošlo u najboljem redu dok ne napuste operacionu salu U ovom slučaju, rizik se ne završava rođenjem bebe. Kao i kod svake operacije, doktori ne mogu znati da li je sve prošlo kako treba dok anestezija ne prestane da deluje. Malo ko zna da je majka tokom carskog reza svesna – ne oseća bol, ali oseća pomeranje u sebi. To je jako neprijatan, invazivan osećaj, i ako ga pre toga niste iskusili, može biti traumatičan.
(foto: Depositphotos) Oporavak nakon carskog reza podnose kao prave heroine Kada se beba rodi, ceo svet majke okrenut je njoj i svoje obaveze ispunjava bez pogovora. Sve to zahteva organizaciju i promene koje su često naporne. Bol i nelagodnost su neizbežni deo procesa oporavka nakon operacije. Ovo još više ojačava majke, koje zaboravljaju na bol i snagom volje koju poseduju još više se posvećuju svom novorođenčetu.
Bez obzira koliko im je teško, one s osmehom na licu i ljubavlju obavljaju sve svoje obaveze. Svaki neprospavan minut, svaka promena pelena, svaki osmeh i držanje bebe za ruku, kupanje i uspavljivanje, vredno je kada vidite da je beba mirno ušuškana u krevetac.
Aplaudiramo svim onim majkama koje su obeležene ožiljkom zbog kog nikada neće zaboraviti koliko su jake. Zato, nosite taj ožiljak sa ponosom i nemojte ga sakrivati, jer nema svaka žena privilegiju da ga ima.

Izvor: Brightside.me

Nastavak na Savršena.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Savršena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Savršena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.