Poznati doktor otkriva: Evo kako da starite lepo i izgledate lepo za svoje godine!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2021, 14:54

Poznati doktor otkriva: Evo kako da starite lepo i izgledate lepo za svoje godine!

Danas svako sebi može da obezbedi lep proces starenja

Lepota u današnje vreme ima potpuno drugačije značenje nego ranije. Jedan od razloga za to jeste trend da nam društvene mreže, internet i mediji postavljaju nerealne standarde lepote. S obzirom na to da smo okruženi nerealnim slikama žena i muškaraca koje često viđemo, pre svega na društvenim mrežama, postavlja se pitanje kako zadržati i negovati prirodan izgled, odnosno kako prihvatiti svoje godine.

Tajnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << negovanog i lepog izgleda za svoje godine otkrio je dr Dejan Antonić, stručnjak za estetsku i anti-ejdžing medicinu i član Američke akademije za estetsku medicinu iz ordinacije "Esthelligence". On je govorio o tome, da li žene i muškarci danas smatraju da bore na licu nisu prihvatljive i zbog čega je to tako:

- Previše je reći neprihvatljivo, u današnje vreme sve je prihvatljivo. To je stvar ličnog izbora ljudi. Ja bih ljude podelio u dve grupe - one koji vode računa o tome kako stare i druga grupa su ljudi koji su se jednostavno prepustili životu i pustili da proces starenja ide svojim tokom. Živimo u vremenu u kojem sve veći broj žena i muškaraca pokušava da stari lepo. Bore kao bore nisu problem, po meni je svako preterivanje u želji da se ostane mlad problem. Bore treba prihvatiti, jer je proces starenja nešto što je neminovno  i nezaustavljivo. Mi od prvog dana, od rođenja, starimo samo što su ti znaci starenja vidljivi posle tridesetih godina našeg života i tek tada krećemo da razmišljamo, mada se i ta granica značajno pomerila. Danas i devojčice sa 18 godina počinju da razmišljaju o starenju što je efekat vremena u kojem živimo. Mislim da treba voditi računa o tome kako izgledamo i kako starimo, na jedan umeren i normalan način.

A post shared by Dr.Dejan Antonic (@dr_dejanantonic)

Danas je veoma rasprostranjeno mišljenje da moramo lepo da izgledamo i u starosti, budući da nam se nameće nov imperativ lepote za koji su zaslužne društvene mreže. Upravo iz tog razloga, dr Antonić je otkrio kako da naučimo da prihvatimo proces starenja budući da je to nešto sasvim normalno.

- Od momenta kad se rodimo počinjemo da starimo. Mi taj proces starenja obično osvestimo u nekim starijim godinama života. Jako je važno kako ćemo ga osvestiti i prihvatiti da taj proces ne može da ide unazad. Jedan od načina kako da prihvatimo to starenje jeste da uzmemo primer poznatih glumica koje potpuno prirodno stare, a sa godinama dobijaju bolje i kvalitetnije uloge. Moja poruka bi bila: Prihvatite proces starenja, starite lepo! Danas može da se stari lepo, medicina se razvija u svim oblastima, danas smo razvili anti-ejdžing medicinu, jednu od najmlađih grana medicine koja je u poslednjih petnaestak godina doživela ekspanziju, postala dostupna širokim narodnim masama. , jer je ta grana medicine dostupna svima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.