Posvetlite pogled

Izvor: S media, 10.Mar.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posvetlite pogled

Kapci mogu da potamne od sunca, ali i zbog stresa ili nedostatka sna. Rešite problem lako

Posvetlite pogled

Muče vas tamni kapci? Slično kao i tamni podočnjaci, i ovakav izgled govori o stanju celokupnog organizma i daje uvid u naše zdravlje. Od nedostataka vitamina do kožnih problema, sve se otkriva bojom ovog dela lica.

Kapak je najtanji deo kože na telu - zato je često nemoguće prikriti mišić i kapilare ispod površine kapka koji mu određuju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << boju. Kapak može da poprimi tamniju smeđu boju zbog prevelikog izlaganja suncu, ali i zbog stresa, trauma ili nedostatka sna. Srećom, ovo se uspešno rešava nekim prirodnim sastojcima koji se nalaze u svakom domaćinstvu. Ovo su neki od njih.

Zdrava ishrana

Konzumiranje zdravih namirnica nužno je za sprečavanje kožnih problema. Najvažniji vitamini koji kožu štite od brojnih poremećaja su vitamin B i C, cink i gvožđe. Loša ishrana takođe može da doprinese tamnijoj boji kapaka. Neka vaši obroci sadrže sve potrebne nutrijente, izvore energije i vitamine - od svežeg voća i povrća do mlečnih proizvoda.

Voda

Hidratacija je ključna, ako želimo da sprečimo pojavu tamne kože na kapcima. Dnevno je potrebno popiti bar osam čaša vode, može i prirodan voćni sok, kako biste osvežili organizam. Pri tom je važno da izbegavate napitke s dodatnim šećerom i aditivima.



Krastavac


Krastavci, koji se često koriste u kozmetici, takođe pomažu i kod tamnih kapaka. Ovo povrće je prirodan izvor antioksidansa, pa će umiriti i nahraniti područje oko očiju. Krastavac tanko nasecite i ostavite na licu bar 15 minuta. Takođe možete da napravite i kašu od krastavca i nanesete je na kapke. Ovo je jedan od najboljih recepata protiv tamnih kapaka.



Bademovo ulje


Reč je o još jednom brzom i efikasnom rešenju za diskoloraciju kože. Sve što treba da uradite je da dodate nekoliko kapi vode u bademovo ulje, namočite komadić vate i nanesete na kapke. Eterično ulje neguje i posvetljava tamnu boju na vašim kapcima. Ovaj ritual možete da ponavljate sve dok ne vidite rezultate.



Ružina vodica i limunov sok


U manjoj posudi pomešajte nekoliko kapi limunovog soka i toliku količinu ružine vodice. Smesu ostavite da odstoji dva-tri minuta pa vatom nanesite na kapke. Posle pet minuta, ostatke samo obrišite s kapaka.

Izvor: Press

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.