Izvor: B92, 17.Maj.2018, 17:01

Postavite sto kao profesionalac

Postavite sto kao profesionalac

Pravilno postavljanje stola se razlikuje prema prilici za koju se postavlja - da li je u pitanju ležerni ručak ili formalna večera. Ali, neka pravila postavljanja su uvek su ista.
Tanjiri uvek stoje na udaljenosti dva prsta od ivice stola.
Svaki gost treba da ima 60 do 70 centimetara prostora oko sebe, znači 30 do 35 centimetara sa svake strane.
Pribor za jelo slažite prema redoredu jedenja, odnosno ono za poslednje jelo stavljate uz ivicu tanjura. Noževi su uvek okrenuti prema tanjiru.
U svečanim prilikama koristite beli stoljnjak i bele ubruse.
Formalni ručak
S leve strane tanjira, do njega, stoji viljuška za glavno jelo,pa za salatu. S desne strane uz...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.