Posolila LUBENICU, a kada čujete zašto i vi ćete - Efekat će vas oduševiti, stari zaboravljeni trik

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2023, 10:41

Posolila LUBENICU, a kada čujete zašto i vi ćete - Efekat će vas oduševiti, stari zaboravljeni trik

Zbog ovoga će vam biti još ukusnija!

Ako do sada niste čuli za ovaj trik, verujemo da ćete nam ubrzo biti zahvalni.

Sama pomisao da se lubenica soli, mnoge ljude ostavlja u šoku. Međutim, poslastičar Nikol Veston iz Los Anđelesa otkrila je na svojoj veb stranici zašto je ovo odlična kombinacija.

- Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljenu krišku lubenice u rukama. U to vreme moj prijatelj je insistirao da to moram da probam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu - zaista je bolja posoljena - napisala je ona.

So lubenicu čini slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja. Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentrisaniji, intenzivan ukus. So, takođe, podstiče proizvodnju pljuvačke što lubenicu čini još sočnijom.

Potrebno je da sasvim malo soli raspršite po celom komadu lubenice. Ako stavite previše soli, "ubićete" njenu slatkoću i moraćete da uzmete novi komad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.