Posni krompir kakav do sada niste probali

Izvor: B92, 12.Avg.2020, 13:25

Posni krompir kakav do sada niste probali

Ukoliko ste ljubitelj krompira ovaj recept će vas oduševiti.

Potrebno je:

Priprema:

Krompir očistiti i iseći na tanje listiće. Posuti začinom ili samo posoliti, pobiberiti i sve dobro izmešati. Luk iseći na kolutove a pirinač dobro oprati. Tepsiju dobro podmazati uljem pa na dno staviti pola krompira. Preko rasporediti luk, a preko luka opran pirinač. Preko pirinča drugi deo krompira. Zaliti uljem i sipati vodu da prekrije pirinač. Peći na 220 stepeni Celzijusovih oko 50 minuta da lepo zarumeni. Uz krompir poslužiti i paradajz čorbicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.