Posle ČETRDESETE NE SMETE ovo jesti ZA DORUČAK - Nutricionista savetuje, hrana koja podstiče gojenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jan.2023, 14:46

Posle ČETRDESETE NE SMETE ovo jesti ZA DORUČAK - Nutricionista savetuje, hrana koja podstiče gojenje

Nije preporučljivo da ovako započenete dan, vremenom može da izazove ozbiljne probleme sa kilažom!

Za doručak kažu da je najvažniji obrok u toku dana. Izbor je danas veoma veliki, tako da možete birati dosta namirnica sa kojima biste započeli dan. Ipak, postoje i jela koja treba izbegavati u ovom slučaju.

- Vlakna su važna komponenta svake zdrave ishrane. Podržavaju zdravlje creva, pomaže u regulaciji nivoa šećera u krvi i duže nas drže sitim, a sve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to doprinosi zdravom gubitku težine. Hrana koja ne sadrži mnogo vlakana loš je izbor za opšte zdravlje, posebno ako treba da skinete nekoliko kilograma - tvrdi doktor Oniks Adegbola i podseća da se posle 40. rođendana metabolizam usporava.

Prerađena, rafinisana hrana sa malo vlakana sadrži prazne kalorije koje mogu dovesti do povećanja telesne težine jer su bogate šećerom i nezdravim mastima, tvrdi stručnjak i ističe da unos hrane koja je siromašna vlaknima izaziva skokove nivoa šećera u krvi tokom dana i budi želju za nezdravom hranom.

Nutricionistkinja Alison Sizmore tvrdi da su slatke žitarice loš izbor za doručak.

- Jedenje ovih žitarica, posebno bez proteina ili vlakana, može dovesti do porasta nivoa glukoze, što dovodi do povećanja telesne težine i otpornosti na insulin tokom vremena - upozorila je Alison.

Dodaci pogubni za težinu

Ne treba zaboraviti da je velika greška ako u žitarice dodajemo šećer, orašaste plodove ili suvo voće. Po mišljenju nutricionista, ako u toku dana želimo da uzmemo oko 2000 kalorija, što je prosečna potreba aktivne osobe koja nije na dijeti, svega 200 kalorija može da bude od šećera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.