Poput onih iz salona: Kako da napravite kućni gel-lak za nokte?

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2020, 16:27

Poput onih iz salona: Kako da napravite kućni gel-lak za nokte?

Sam svoj majstor.

Čak i kada smo “zaglavljeni” kod kuće, to nije razlog da nemamo lepe i uredne nokte kao i inače.

Ima li šta lepše nego dok kucate mejl na svom kompjuteru, pa bacite pogled na predivno obojene i sređene nokte? I ne, ne mislimo na klasične lakove (koji se skinu posle drugog pranja sudova) već na vaš, kućni gel lak. Obećavamo vam da nije teško, a rezultati će vas oduševiti.

Pre nego što se odlučite na kućni manikir, morate >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proveriti da li imate sve što vam je neophodno. Imate dve mogućnosti: Možete kupiti gel setove online ili svaki komad odvojeno.

Za početak će vam trebati UV lampica, ulje za kutikule i zanoktice, lak za nokte, gornji premaz, osnovni premaz tj. baza i gel lak. Iako tehnički možete koristiti običan lak za nokte i gel premaz, preporučujemo da se ipak opredelite za gel lak. Običan lak neće trajati dugo kao i gel, čak iako budete koristili premaz.

Pre nego što nanesete bilo koji lak, morate biti sigurni da su vaši nokti spremni za lakiranje. Započnite seckanjem - potrudite se da budu jednake dužine, a turpijom izravnajte one koji nisu.

Opustiće vaše zanoktice i kutikule, pa ćete lakše moći da ih gurnete natrag. Obavezno operite ruke posle toga jer ukoliko to ne uradite, može doći do kasnijeg podizanja gela sa noktiju.

Uradite to od ivice do ivice nokta. Ukoliko to ne uradite, može se desiti da je ostalo ulja, koje će kasnije učiniti da se gel sa vaših noktiju podigne i samim tim kraće traje. Nakon turpijanja obrišite nokte vlažnom maramicom (sa alkoholom).

Kada nanesete osnovni premaz, ubacite ruku u UV lampu na 30 sekundi (Vreme se može razlikovati u zavisnosti od vrste lampe).

Izaberite boju (ili boje) i počnite sa lakiranjem. Između svakog nanošenja stavite ruku u UV lampu dok ne dobijete lepu, prozirnu boju. U proseku su to 2 do 3 sloja boje.

Nakon što ste završili sa lakiranjem, vreme je za poslednji sloj. Kada nanesete poslednji sloj, potrebno je da ponovo ubacite ruku u UV lampu. Za još lepši finalni izgled možete naneti nekoliko kapi ulja za kutikule kako bi vam nokti izgledi negovano, a koža hidrirano.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.