Polovina žena ne primeti rane znake raka dojke Voditeljka snimila GOLE GRUDI i poslala MOĆNU poruku! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2020, 13:29

"Polovina žena ne primeti rane znake raka dojke" Voditeljka snimila GOLE GRUDI i poslala MOĆNU poruku! (VIDEO)

Želi da skrene pažnju na problem.

Voditeljka i medijska ličnost Amanda Holden želela je da skrene pažnju na važnost pregleda dojki. Ona se odlučila da javno snimi svoj mamografski pregled i tako motiviše žene da više obrate pažnju na svoje zdravlje.

- Moje grudi izgleda kao da su uvek u naslovima iz glupih razloga, pa se nadam da se to od danas menja, s obzirom na to da snimam sopstveni mamograf, kako bih naglasila da jedna od osam žena dobije dijagnozu raka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dojke tokom života. Zabrinjavajuće je da 50% nas ne primeti rane znake bolesti. Redovni mamografski pregledi, uz dodatne lične provere nude najbolje rezultate za rano otkrivanje, s obzirom na to da mogu da istaknu probleme i tri godine pre nego možemo da osetimo nešto putem samopregleda. Mi smo svi različitih oblika i veličina i stvari doživljavamo drugačije, ali za mene je pregled bio brz i lak i potencijalno mi je spasio život.

Evo kako je to izgledalo:

“My boobs always seem to be in the headlines for silly reasons so I hope that changes today as I document my own mammogram with @thisisheart to highlight that 1 in 8 of us women will be diagnosed with breast cancer during our lifetime. Worryingly 50% of us fail to notice or know the early signs of the disease. Regular mammograms, in addition to our own personal checks, offer the best results for early detection as they can highlight problems up to three years before anything can be felt through our own examination. We’re all different shapes and sizes and experience things differently but for me the check-up was quick and easy and potentially saved my life.”

A post shared by Amanda Holden (@noholdenback) on Oct 16, 2020 at 1:20am PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.