Pokucao ČOVEKU NA VRATA, usledio ŠOK, a zatim se SRUŠIO na POD - Glumca znamo po ULOZI DRAKULE, a njegova SLUŽBA i dalje je misterija

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2022, 13:12

Pokucao ČOVEKU NA VRATA, usledio ŠOK, a zatim se SRUŠIO na POD - Glumca znamo po ULOZI DRAKULE, a njegova SLUŽBA i dalje je misterija

O jednom periodu života nije želeo da govori!

Da je živ britanski glumac Kristofer Li bi u 28. maja napunio 100 godina. Glumac je našoj publicli poznat po mnogim ulogama, a najviše su ga proslavile uloge negativaca u filmovima kao što su Drakula (1958), "Čovek sa zlatnim pištoljem" (1974) iz serijala o Džejms Bondu, a novije generacije znaju ga kao zlog čarobnjaka Sarumana u filmskoj epskoj trilogiji "Gospodar prstenova" (2001-2003).

Manje je poznato >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je pre i tokom Drugog svetskog rata bio pripadnik specijalnih snaga Britanije – SAS. U sličnoj ulozi, neposredno posle rata, bio je zadužen za traženje preostalih nacista u Evropi. O ranijem njegovom poslu pre glumačke karijere ne zna se mnogo.

Piteru Džeksonu je na snimanju "Gospodara" objasnio da čovek uboden u leđa ne vrišti jer su mu probijena pluća, a kada ga je jedan novinar u intervjuu upitao o karijeri iz mladosti Li je odgovorio kontrapitanjem:

- Umeš li da čuvaš tajnu? - Da.

-  E pa, umem i ja -  odgovorio je Li lakonski.

Najzanimljivije u priči o Liju jeste odnos društva prema ljudima i jedinicama koje su obavljale ne baš uvek "čiste" poslove u službi države. Ali, kao što je davno rečeno: istoriju pišu pobednici.

U pisanju, neke stvari i prećute.

U svakom slučaj, može se reći da su njegovu glumačku karijeru obeležile uloge u horor filmovima, a najpoznatija je uloga u filmu "Drakula" iz 1958. godine.

Li je bio toliko uverljiv u ovom izvođenju da mnogi nisu želeli ni da ga sretnu, a interesantna je i priča, kada je glumac bio na putovanju po Italiji sa suprugom. Auto mu se pokvario u blizini jednog imanja. Probao je da ga popravi i tako je lice slučajno umazao uljem. Otišao je na obližnje imanje, da traži pomoć, a čovek koji mu je otvorio vrata, nekoliko dana pre ovoga pogledao je "Drakulu". Li nije uspeo ništa da kaže pre nego što se čovek od šoka onesvestio.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.