Podmlađujuća maska za lice sa glicerinom i vitaminom E

Izvor: UspešnaŽena.com, 25.Jan.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podmlađujuća maska za lice sa glicerinom i vitaminom E

Nedostatak vitamina u organizmu vrlo često utiče i na spoljašni izgled – koža izgleda umornom, starom i beživotnom. Čak,  iako bismo stalno jeli voće i povrće, vitamini koji se nalaze u njima ne bi bili dovoljni i za organizam, i za kožu. Ali, svakodnevne maske sa glicerinom i vitaminom E mogu rešiti ovaj problem. Evo i zašto.

Svi znamo da se vitamin E  smatra vitaminom lepote i mladosti. On usporava starenje kože, ublažava bore, smanjuje umor. Deluje na kožu kao kolagen. >> Pročitaj celu vest na sajtu UspešnaŽena.com << Koža se podmlađuje i postaje zategnutija. Glicerin zadržava vlagu u koži, formirajući na njoj film. Inače, sastojci, dodati u glicerin bolje  deluju na kožu. Dok  jedan sastojak hidrira kožu, drugi je efikasno podmlađuje. Ne treba da vas zabrinjava što odmah, posle nanošenja maske, koža postaje lepljiva. Glicerin će se brzo apsorbovati u kožu i taj osećaj nestaje. Dakle,

Podmlađujuća maska za lice sa glicerinom i vitaminom E. Recept:

10 kapsula vitamina E probušite iglom i istisnite u flašicu glicerina (25 ml). Promućkajte.

I jedno i drugo ćete pronaći u vašoj apoteci. Cena glicerina od 25 ml je oko 50 dinara, kapsule E vitamina možete kupiti na komad, po ceni od 10-15 din. po komadu.

Uveče, sat vremena pre spavanja, dok gledate svoju omiljenu seriju, nanesite masku (smesu glicerina i vitamina E) na očišćeno lice.

Posle 40-50 minuta, prebrišite lice salvetom ili vlažnom maramicom, ali ne umivajte se. Lezite da spavate. Umivanje ostavite za ujutro.

Kurs maski 14 dana, svakodnevno. Već posle 6-7 dana primetićete ujednačen ten i baršunastu i svežu kožu lica.

Ako živite tamo gde je vlažnost visoka – glicerin je vaš nezamenljiv pomoćnik. Ako  vlažnost nije visoka, glicerin počinje tražiti vodu u dubljim slojevima koži dehidrirajući je. Nemojte koristiti glicerin za negu kože lica i kose kod niske vlažnosti vazduha.

(Još bez glasova)

Loading...

Nastavak na UspešnaŽena.com...






Povezane vesti

NAJJEFTINIJI NAČIN DA IZAĐETE NA KRAJ SA BORAMA: Podmladite se i vratite licu svežinu za dve nedelje!

Izvor: Press, 25.Jan.2015

Koristite masku 14 dana uzastopno, a već posle 6-7 dana primetićete ujednačen ten i baršunastu i svežu kožu lica . Фото:Б92.нет. Недостатак витамина...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta UspešnaŽena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta UspešnaŽena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.