Piletina za čas: Ukusan ručak koji mogu da spreme i amateri

Izvor: B92, 10.Apr.2021, 09:01

Piletina za čas: Ukusan ručak koji mogu da spreme i amateri

Ne morate dugo da stojite pored šporeta da bi jelo bilo savršeno.

Potrebni sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

2 komada pilećih prsa (bez kostiju)

Sol i biber

jedna i po šoljica mleka

jedna i po šoljica pileće supe

2 čena belog luka

250 g makarona

pola šoljice pavlake

1 šoljica rendanog parmezana

peršun

Priprema:

U velikoj posudi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zagrejte ulje. Dodajte piletinu koju ste začinili solju i biberom i pržite dok ne bude gotova (oko 10 minuta). Ostavite je sa strane, a kada se malo ohladi isecite je na kockice ili trakice.

U posudu u kojoj se pržila piletina dodajte mleko, pileću čorbu i beli luk. Dodajte sol i biber, pa ostavite da se skuva.

Obarite testeninu i dodajte je ostalim sastojcima.

Pomešajte pavlaku i parmezan i dodajte. Kuvajte dok se ne zgusne. Na tanjir prvo stavite testeninu, a zatim na vrh iseckanu piletinu. Ukrasite peršunom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.