Penelope Kruz oduševljava frizurom: Barokni bob najtraženiji i u 2024. FOTO

Izvor: B92, 09.Mar.2024, 15:06

Penelope Kruz oduševljava frizurom: Barokni bob najtraženiji i u 2024. FOTO

Mnoge slavne dame odlučuju se na skraćivanje kose, a među njima je i slavna lepotica Penelope Kruz, koja je pre nekoliko dana "promovisala" svoju novu frizuru i - izgleda nikad lepše.

Barokni bob je jedna od najlepših i najelegantnijih frizura, pritom i nezahtevna i najtraženija frizura u frizerskim salonima već duže vreme, a moramo priznati da čuvenoj glumici savršeno pristaje.

Složićete se da izgleda neodoljivo i da je ova promena pun pogodak, a evo nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvari zbog kojih žene jednostavno obožavaju ovu frizuru i rado se odlučuju za nju.

Šta barokni bob čini tako neodoljivim

Očekivali smo da će bob frizura biti jedna od najtraženijih u 2024, ali njegova najsofisticiranija verzija je nadmašila sva očekivanja. Za barokni bob karakteristični su izražen volumen i izvajani talasi. Dužina je obično do ramena. Njegov uglađeni stil i duboka hidratacija kose odražavaju izgled luksuza i sofisticiranosti. Za razliku od klasičnog boba, koji se može nositi sa ležernijom teksturom, barokni bob je posvećen eleganciji i besprekornoj završnoj obradi.

Kome najbolje stoji barokni bob

Ova frizura najbolje pristaje ženama sa trouglastim ili kvadratnim oblikom lica, jer dužina i stil šišanja omekšavaju i uravnotežuju crte. Međutim, njegova svestranost, čini ga prikladnim i za žene koje imaju okruglo i srcoliko lice. Ključ je u personalizaciji frizure, prilagođavanju dužine i oblikovanju šiški kako bi se istakle sve dobre strane.

Značaj hidratacije

Tajna luksuznog izgleda baroknog boba leži u njegovom održavanju. Dobro hidrirana kosa je ključna, što podrazumeva redovnu upotrebu tretmana dubinske hidratacije, hranljivih ulja i maski za kosu. Budući da ova frizura podrazumeva korišćenje toplotnih alata, bilo da sušite kosu fenom ili koristite peglu, ne zaboravite da pre toga nanesete na kosu proizvod koji će je zaštiti od visokih temperatura. I obavezno nanesti malo ulja od sredine do krajeva, jer će dodatni sjaj učiniti ovu frizuru još glamuroznijom.

Veoma je važna završna obrada

Pored toga, da biste zadržali taj prepoznatljivi polirani finiš, preporučuje se upotreba visokokvalitetnih proizvoda za stilizovanje koji ne samo da štite kosu od toplote, već i daju sjaj i mekoću. Češljanje kose je osnovni korak ka postizanju uglađene i sofisticirane završne obrade.

Češljanje ne samo što će razmrsiti kosu, već pomaže u distribuciji prirodnih ulja kože glave po kosi, dajući joj zdrav i ujednačen sjaj. Ovaj proces omekšava kutikulu dlake i stimuliše cirkulaciju krvi, sprečavajući opadanje kose.

A može i u ovoj varijanti...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.