Pedijatar preporučuje STARI NARODNI RECEPT ZA ZAPUŠEN NOS: Mnogima je pomogao, a potreban je samo CRNI LUK! Treba da uradite OVO

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 18:16

Pedijatar preporučuje STARI NARODNI RECEPT ZA ZAPUŠEN NOS: Mnogima je pomogao, a potreban je samo CRNI LUK! Treba da uradite OVO

Olakšajte sebi, a učinkovito je i kod dece

Kod začepljenog nosa nije problem samo disanje. Ovu pojavu uvek prati osećaj iritacije i frustracija, jer nije uvek lako osloboditi se suvišnog sekreta.

Zapušen nos neretko remeti i obavljanje svakodnevnih obaveza, a normalno spavanje tokom cele noći postaje nemoguća misija. U ovakvoj situaciji, čini vam se da jedino u medikamentima možete naći spas, ali nije tako. Postoji mnogo bolja, zdravija, jeftinija i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << brža solucija.

Ruski pedijatar i otorinoralingolog Tatjana Garašćenko dala je savet roditeljima kako da pomognu svojoj deci i sebi tokom zapušenosti nosa.

Crni luk se koristi u zdravstvene svrhe, a mnoge majke kažu da njihovoj deci pomaže da dišu kada im je nos zapušen. Tada samo prepolove glavicu luka i stave je kraj kreveta gde dete spava. - rekla je ona.

Ova posebna upotreba crnog luka može vam zvučati čudno, ali iznenađujuće je korisna. Jak miris luka je dovoljno snažan da vam otpuši nos.

Crni luk je bogat fenolnim komponentama. Fenoli i polifenoli iz različitih biljaka imaju sposobnost antimikrobnog delovanja.

Crni luk je i najbogatiji izvor flavonoida u ljudskoj ishrani.

Od davnina, crni luk se smatra jednim od najsnažnijih prirodnih antibiotika. Fenolne komponente imaju jako antibakterijsko i antivirusno dejstvo. Što su mu miris i aroma jači, bogatiji je antioksidansima, a samim tim i zdraviji.

Važno: Ne guglajte o bolestima, svaku promenu ili zdravstveni problem prijavite svom lekaru i konsultujte se oko lečenja i terapije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.